Zo kies je de beste vergaderruimte

Een geschikte vergaderruimte kiezen is erg lastig, want het is afhankelijk van je wensen en de groepsgrootte. Aan de hand van deze punten heb jij eenvoudig en snel een geschikte vergaderruimte gevonden.

Thuis of bij elkaar?

Sinds de coronapandemie hebben we ontdekt dat thuis werken en vanuit thuis vergaderen eigenlijk best prima gaat. Het scheelt reistijd en je hoeft er de deur niet voor uit. Tóch blijkt dat 85% van de werkenden behoefte heeft om fysiek te vergaderen. Met als meest voorkomende redenen dat online vergaderen vermoeiender en minder efficiënt is, dat zij thuis gestoord worden door huisgenoten of -dieren en dat mensen gewoonweg sociale behoeftes hebben.

Zoeken naar een speld in de hooiberg

De meeste mensen starten hun zoektocht op Google. Met soms wel miljoenen resultaten als gevolg. En die zou je dan nog moeten beoordelen. Om die reden zijn er fijne venuefinders, zoals MeetingSelect, Worldmeetings en Buitenbusiness. Hier zoek je eenvoudig op plaats, thema, beschikbaarheid vergadermogelijkheden, tarieven, afstanden en faciliteiten. Bovendien zie je vaak ook direct de beoordelingen van anderen. Ideaal om 90 tot 99% van de vergaderruimtes weg te filteren.

Locatie uitgekozen. En nu?

Voordat je direct via de venuefinder een vergaderruimte boekt, is het advies om op de website, reviews en de social media van de locatie zelf te bekijken. Als dit bevalt kun je op de website van de vergaderlocatie een van hun verschillende vergaderruimtes bekijken. Zo heeft vergaderlocatie De Ruwenberg 40 verschillende meeting rooms. Je kunt hier een vergaderruimte huren die geschikt is voor 2 personen, maar ook tot 450 personen.