Welk bed past in de slaapkamer van mijn kind?

Welk bed past in de slaapkamer van mijn kind?

Een bed kopen voor kinderen is altijd lastig, voor je het weet zijn ze eruit gegroeid en moet je weer een nieuwe aanschaffen. Het is dus belangrijk om een goede overweging te maken tussen verschillende soorten bedden. Het kopen van een bed is afhankelijk van de leeftijd, hoe hart ze groeien, maar ook van de grootte van de slaapkamer. De ene kinderslaapkamer is groter of kleiner dan de ander en je wilt natuurlijk niet dat door één bed de gehele slaapkamer volstaat. We nemen graag de verschillende soorten bedden met je door.

1 persoons kinderbed

Het eerste bed waar je waarschijnlijk zelf ook al aan denkt is een simpel 1 persoons kinderbed. Het zijn de lage standaard bedden waar je jouw kleintje heerlijk kan instoppen. Heb je genoeg ruimte in de slaapkamer, dan is dit bed ideaal. Vaak zitten er ook nog schuiflades bij waar je eventuele spullen in kwijt kan, erg efficiënt.

Hoogslaper

Waar je waarschijnlijk ook al wel aan had gedacht, maar nog niet aan toe wil geven is een hoogslaper. Velen ouders vinden een hoogslaper vervelend vanwege het verschonen van het bed en de hoogte waarop hun kind moet slapen. Zo moet je alleen niet denken, kinderen vinden een hoogslaper namelijk geweldig. Ze kunnen klimmend naar bed en slapen heerlijk hoog. Verder is een hoogslaper een echte aanrader als je beschikt over een kleine slaapkamer. In dat geval kun je bijvoorbeeld een hoogslaper met bureau aanschaffen om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen, zeker als ze nu of later een eigen bureau nodig hebben.

Stapelbed

Naast een hoogslaper zijn kinderen ook helemaal weg van een stapelbed. Zo kunnen ze samen met een broertje, zusjes of vriendjes samen slapen. Ook een stapelbed helpt je bij het zo efficiënt mogelijk inrichten van de slaapkamer, namelijk geen twee losse bedden, maar twee bedden in één. Daarnaast zijn er ook nog 3 persoons stapelbedden waarvan het derde bed uitklapbaar is en alleen tevoorschijn komt bij een logé.

Kies het bed naar jouw voorkeur!