Wat zijn de voordelen van een sprekende horloge?

Misschien heb je er wel eens eerder over gehoord: een Sprekend horloge. En nee, het is niet een horloge die daadwerkelijk hele gesprekken met je voert (we zijn nog niet zover, al komen de smart watches zoals die van Apple en Samsung wel steeds dichterbij). Een sprekende horloge is niet alleen een mooie horloge, maar het is ook een fijn hulpmiddel voor mensen die moeite hebben met het aflezen van de tijd op een reguliere horloge. Wat voor andere voordelen kan een sprekende horloge hebben? Wij hebben dat voor jou uitgezocht en opgeschreven in dit blog.

1: een sprekende horloge helpt slechtzienden en blinden

Een sprekende horloge is niet zoals een gewone horloge: bij een sprekende horloge zit er namelijk een speciaal knopje die hardop de tijd voorleest aan de degene die de horloge draagt. Zo weten zij altijd hoe laat het precies is en hoeveel tijd ze nog hebben om bij hun afspraak te komen! Voor mensen die slecht kunnen zien of zelfs blind zijn is zo’n gadget een heel fijn hulpmiddel. Sommige horloges spreken ook zelfs de datum uit!

Het uiterlijk van een sprekende horloge is ook heel simpel. De knoppen zijn gemakkelijk te vinden en bedienen en er is speciaal aandacht geschonken aan de layout van de horloge zelf. Er is namelijk een duidelijk contrast tussen de cijfers en de wijzerplaten.

2: een sprekende horloge is een fijne gadget voor digibeten

Tegenwoordig heb je verschillende soorten horloges op de markt. Naast de reguliere horloges en sprekende horloges zijn er bijvoorbeeld ook smart watches (van bijvoorbeeld Apple of Samsung). Deze producten zijn zo geavanceerd, omdat ze te koppelen zijn met je telefoon. Een smart watch is eigenlijk een mini versie van je telefoon! Voor sommige mensen, zeker voor ouderen die weinig kaas hebben gegeten van digitale snufjes, kan dit soms intimiderend zijn. Een sprekende horloge kan dan bijvoorbeeld een veel passender product voor hen zijn.