Wat vind jij belangrijk in een badkamer?

Een badkamer is een plek in huis die functioneel is. Daar poets je elke dag twee keer je gebit, haal je make-up van je gezicht af en gebruik je de kraan van de wastafel om je handen te wassen. De badkamer is verder functioneel als het gaat om het douchen en je lichaam te reinigen. Ook is het een plek voor ontspanning als je bijvoorbeeld lekker lang in de badkamer gaat badderen. Het inrichten van een badkamer is verder persoonsgebonden, wat vind jij bijvoorbeeld belangrijk in bad kamers?

Badkamermeubelen voor opbergruimte


Vind je het ook prettig als je in de badkamer ruimte genoeg hebt om spullen op te bergen? Bijvoorbeeld met het uit het zicht opbergen van handdoeken en extra shampoo of tandpasta een plekje te geven. Opbergruimte is in elke badkamer van groot belang om de ruimte overzichtelijk en netjes te houden. Er zijn allerlei badkamermeubelen die in opbergruimte voorzien, variërend van een wastafelonderkast tot een badkamerkast. In elke badkamer, groot of klein, is er ruimte voor een badkamermeubel. Heb je op de grond bijvoorbeeld beperkt ruimte dan is het mogelijk om voor een spiegelkast te kiezen. Bij het inrichten van een kleine badkamer is het verder van belang om keuzes te maken. Bijvoorbeeld voor een douche zonder bad of voor een bad met een douche erin.

Verlichting


Het is voor het functionele karakter van een badkamer belangrijk dat er sprake is van een goede verlichting. De meeste mensen kiezen dan ook voor centrale hoofdverlichting aan het plafond. Daarnaast kan de voorkeur uitgaan naar sfeerverlichting. In dat opzicht is het mogelijk om bijvoorbeeld inbouwspotjes aan te brengen. Of door een spiegel met verlichting in de badkamer op te hangen. Uiteraard zijn de sfeer en uitstraling van de badkamer eveneens van belang, maar wel gebonden aan de persoonlijke voorkeur. Bijvoorbeeld voor een romantische look of voor een luxe en exclusieve uitstraling.

Toilet in de badkamer


In een woning met de badkamer op een verdieping geldt dat er vaak een voorkeur is voor een extra toilet. WC inrichting inspiratie voorziet in allerlei leuke ideeën om de ruimte rondom het toilet in te richten. Er zijn namelijk allerlei stijlen om het toilet qua design en kleur aan te passen aan de inrichting in de badkamer. In een badkamer die in een betonlook is ingericht past een toilet in betonlook natuurlijk prachtig. Zo is het ook mogelijk om voor een wit toilet te kiezen of voor een industrieel toilet.