Wat is een pelletkachel?

Koud winterweer vraagt ​​om een ​​betrouwbare warmtebron in huis. Als je je verwarming liever niet hoger zet om je huis warm te houden, zoek je misschien naar andere manieren om uw huis te verwarmen. De Edilkamin pelletkachel is een optie die tijdens het stookseizoen in de winter voor comfortabele warmte kan zorgen. Je kunt er een gebruiken als primaire warmtebron of als aanvulling op andere vormen van warmte in je huis. Dit type haard kan eruitzien als een standaard houtkachel. Dit type warmtebron is echter heel anders vanwege het soort brandstof dat het verbrandt. Pelletkachels branden niet op dezelfde manier als andere haarden. In plaats daarvan verbranden ze kleine pellets gemaakt van zaagsel, maïs en walnotenschillen.

Hoe werkt een pelletkachel?

Deze verschillende brandstoffen maken dit type warmtebron efficiënt en goedkoop in gebruik. Het productieproces van houtpellets verwijdert bijna al het vocht. Door het lage vochtgehalte kunnen ze op hoge temperatuur branden, terwijl ze schoner branden dan standaard hout. Stukken hout in een pelletkachel produceren minder dan 1 gram fijnstof per uur. Vergelijk verschillende pelletkachels voor de algehele verbrandingsefficiëntie om de beste te kiezen. Verbrandingsefficiëntie meet de hoeveelheid brandstof die wordt omgezet in energie. Sommige van deze warmtebronnen hebben een verbrandingsrendement tot 90 procent. Hoe hoger de classificatie, hoe meer warmte er uit de unit en in je huis wordt gehaald.

Hoe vind je de juiste pelletkachel om te gebruiken?

Als je houdt van de uitstraling van een standaard haard met grote vlammen, koop dan een meubel met een grote glazen deur. Overweeg ook om decoratieve keramische houtblokken aan te schaffen om in de unit te plaatsen om het uiterlijk van een traditioneel vuur te geven. Afhankelijk van de grootte van uw unit, kan dit slechts 15 kilo materiaal of zelfs 55 kilo zijn. Pelletkachels hebben een stroombron nodig, wat elektriciteit zou zijn. Sommige units worden geleverd met back-upbatterijen, die je kunt gebruiken om je huis warm te houden als je de elektriciteit verliest. Het is belangrijk om een ​​kachel aan te schaffen die past bij je verwarmingsbehoefte. Als je er een koopt die te klein is, zal deze niet genoeg warmte produceren om je huis comfortabel te houden. Als je een te grote unit aanschaft, kan je huis hierdoor onaangenaam warm worden.