Waarom kunststof dé keuze is voor jouw tuin!

Waarom kunststof dé keuze is voor jouw tuin!

Denk jij eraan om je tuin een opfrisser te geven? Ben je op de markt voor een nieuwe tuin set of zoek je gewoon wat inspiratie? Dan ben je aan het juiste adres. Ik wil je namelijk inspireren om eens naar kunststof meubels te kijken. Het materiaal van een meubel is namelijk erg bepalend voor de sfeer die het geeft aan je tuin. De meeste tuinsets zijn van houtsoorten en zijn vaak zwaar en log. Kunststof is juist strak, modern en luchtig. Kijk bijvoorbeeld eens bij STRcollectieshop om te zien hoe mooi kunststof meubelen kunnen zijn.

Tuin set of loungeset

De ‘never-ending question’. Ga je voor een tuin set met een tafel en stoelen of een lekkere lounge bank. Ook als je graag kunststof meubels wil blijft dit de vraag. Er is namelijk een groot aanbod aan kunststof tafels, stoelen en loungesets. Als je maar beperkt de ruimte hebt en voor deze keuze staat is de belangrijkste vraag welke functie jouw tuin voornamelijk heeft voor jou. Als je graag buiten dineert of een BBQ verzorgt voor je vrienden en familie ga dan voor de tuin set. Als jouw tuin meer een oase van rust is. Er komen wel mensen langs maar je houdt vooral van lekker luieren en zonnen bijvoorbeeld. Ga dan voor de lekkere loungebank. Hoe dan ook, alle opties kunnen in een kunststof uitvoering.

Waarom kunststof?

Kunststof heeft veel voordelen. Het is een duurzaam materiaal omdat het lang meegaat. Het blijft ook lang mooi en het is makkelijk schoon te houden. Door het gladde materiaal zal een groot deel van de viezigheid er met een regenbuitje al vanaf glijden. Het geeft natuurlijk een strakke en moderne look en kan in elke kleur gemaakt worden en het is een licht materiaal dus je kan het makkelijk verplaatsen of opbergen. Dus als je toch niet kan kiezen en er de bergruimte voor hebt, neem je toch gewoon allebei.