Waarom je ook thuis gebruik zou moeten maken van led panelen

Tegenwoordig heb je een enorme keuze als consument als het gaat om led verlichting. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, verschillende lichtsterktes en verschillende modellen. Een sterk populair wordende vorm van led verlichting zijn led panelen. In kantoren en gebouwen worden led panelen al vaak gebruikt, maar ook voor particulier gebruik worden led panelen steeds vaker ingezet. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van led panelen? En op welke manier kun je gebruik maken van led panelen in een woning? We leggen het je graag uit.

De voordelen

Led verlichting over het algemeen heeft veel voordelen. Deze soort verlichting is namelijk een stuk energiezuiniger dan traditionele gloeilampen en dat merk je in je portemonnee. Bovendien gaat led verlichting veel langer mee dan gloeilampen of andere lampsoorten. Als je het vergelijkt met een gloeilamp, dan gaat deze ongeveer 1.000 uur mee. Een ledlamp daarentegen gaat gemiddeld 20.000 uur mee en in sommige gevallen zelfs nog langer! Maar wat zijn dan precies de voordelen van led panelen? Led panelen hebben een luxe en strakke uitstraling en zijn hierdoor perfect geschikt voor verschillende ruimtes in de woning. Vroeger werd er vaak gebruik gemaakt van led tl lampen, maar het nadeel hiervan is dat deze soort armaturen lastig schoon te maken zijn. Led panelen daarentegen zijn zeer gebruiksvriendelijk en kun je makkelijk schoonmaken. 

Geschikte ruimtes voor led panelen

Led panelen kun je in verschillende ruimtes in jouw woning gebruiken. Zo zijn led panelen zeer geschikt voor in de bijkeuken. Lampen in de bijkeuken gaan regelmatig kapot door hevige temperatuurverschillen. Led verlichting is goed bestand tegen temperatuurverschillen en hierdoor kun je dan ook veel langer genieten van de verlichting. Dat scheelt uiteindelijk ook weer in de portemonnee, omdat je de lampen veel minder vaak hoeft te vervangen.    

Ook geschikt voor de garage

De garage is vaak een plek waar het kil en donker is. Het voordeel van een led paneel in de garage is dat dit de complete ruimte verlicht. Als je het paneel aansluit op een bewegingssensor, springt de lamp aan wanneer je binnenstapt. Dat is natuurlijk wel zo makkelijk!  

Een strakke uitstraling met panelen

Houd je van een luxe en strakke uitstraling? Dan zijn led panelen perfect! Je kunt ze, naast de bijkeuken en garage, natuurlijk ook monteren in de woonkamer en slaapkamer bijvoorbeeld. De ruimtes worden goed verlicht en je geeft jouw woning net een wat meer strakke uitstraling. Let voor gebruik in de woon- en slaapkamer wel op de kleurverlichting. Een fel witte lamp is natuurlijk niet zo gezellig. We adviseren je dan ook om voor warm wit te kiezen.