Waarom je meer aandacht aan deurgrepen moet besteden

In de meeste huizen zijn de deurgrepen allemaal standaard en saai terwijl dat toch jammer is. Het is ook een belangrijk onderdeel van je leven, want hoe kom je anders ´s ochtends de badkamer in? Je hebt dagelijks tientallen deurgrepen in je hand en toch kan je je meestal alleen de deur herinneren die je geopend hebt. Zelfs voor zo iets doodeenvoudigs als de kastdeur openen om kleren te pakken heb je kastknoppen nodig, daarom verdienen ze wat meer aandacht en dat ga ik in dit blog dus doen.


Deurgrepen zijn cruciaal voor de stijl van je huis

In sommige moderne huizen zie je tegenwoordig geen kasten met deurknoppen of deurgrepen maar met druksystemen en dat kan natuurlijk ook mooi zijn als je voor een wat strakkere en modernere uitstraling wilt gaan. In veel huizen worden echter nog wel deurgrepen gebruikt en is dat ook net als bij het druksysteem belangrijk voor de stijl van het huis. Bij een witte deur bijvoorbeeld is het een wereld van verschil of je voor een zwarte deurgreep of voor een metalige deurgreep gaat, zo knalt de zwarte eruit en gaat de metalige wat meer op in de witte achtergrond. De gehele stijl is dus, zeker als de muren en de deuren allemaal in dezelfde kleur zijn, afhankelijk van dit soort kleine details.


Wees niet bang om iets te proberen

Natuurlijk wil je je huis in een bepaalde stijl inrichten en wil je daar niet teveel van afwijken voor deur knoppen, het is namelijk in de eerste plaats een praktisch voorwerp. Echter kan het ook heel erg leuk zijn om te variëren met deurknoppen en er wat leuke ideeën op los te laten, daarvoor hoef je niet eens heel veel te veranderen aan de stijl van je keuken, slaapkamer of huis. Als je dat prettiger vindt kun je ook met dezelfde kleur andere veranderingen aanbrengen zoals bijvoorbeeld een andere vorm deurknop/deurgreep of misschien een leuk diertje of bloemetje erop. Toch is de belangrijkste tip om niet bang te zijn om iets te proberen, je weet namelijk pas echt of je iets leuk of mooi vindt als je het gezien hebt.