Waarom je een dampkap regelmatig moet reinigen

Het spreekt voor zich dat het schoonhouden van alle onderdelen van een keuken erg belangrijk is. In een keuken wordt het eten bereid wat door mensen opgegeten gaat worden. En in een vieze keuken kan niet gewerkt worden. Dan is er kans dat het eten vol zit met allerlei bacteriën. Het kan zo erg zijn dat mensen ziek worden van eten dat is bereid in een vieze keuken. Begin het koken dus altijd met een schone keuken!  

De afzuigkap  

De afzuigkap is een keukenapparaat die gemaakt is om dampen van eten uit de keuken te verwijderen. Het is dus belangrijk een goede dampkap te kopen. Een Novy dampkap is speciaal ontworpen om alle gassen en giftige dampen die vrijkomen bij het eten op te zuigen en naar buiten te begeleiden. Al deze gassen gaan wel door een filter heen die met regelmaat schoongemaakt moet worden. Hieronder staat uitgelegd waarom.  

Hygiëne  

Er worden elke dag etensdampen in het afzuigsysteem van de keuken gezogen die alle vetten eruit filteren. Over een tijd is dat een flinke opeenhoping. Het filter is dus een hele vieze en vette plaats en daarmee een broedplaats voor allerlei bacteriën. Als de opeenhoping van vetten te hoog is zal de afzuigkap slechter werken. Het filter zit dan te verstopt om zijn werk nog goed te kunnen doen. Ook bestaat er de kans dat de afzuigkap gaat lekken en dat vuil terug in de keuken terechtkomt.  

Brandgevaar voorkomen 

Om brandgevaar te voorkomen, moeten afzuigkappen regelmatig worden gereinigd. Afzuigkappen die namelijk te weinig worden schoongemaakt kunnen het werk niet meer goed doen. Er is dan meer kans op brandgevaar. Het schoonhouden van een afzuigkap is daarom een essentieel onderdeel om een keuken in goede staat te houden.