Waarom iedereen zo nu en dan een reinigingscartridge zou moeten gebruiken

Net zoals we eens in de zoveel tijd ons hele huis schoon maken, zou je dit eigenlijk ook bij jou printer moeten doen. Op het moment dat hij een tijdje stil staat, loop je het risico dat de cartridges uitdrogen of de spuitkanaaltjes verstopt raken. Op het moment dat de spuitkanaaltjes helemaal dicht gaan zitten, zal je merken dat er van tijd tot tijd lijntjes missen op jouw uitgeprinte papier. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Vandaag leggen wij je het gebruik van een reinigingscartridge verder uit.

Reinigingsprogramma voor jouw printer

Op jouw printer kun je eenvoudig een reinigingsprogramma starten. Er wordt dan een hoop inkt door de spuitkanaaltjes van jouw printer gespoten en tevens wordt vastzittende inkt opgelost. Hierdoor kun je de printer weer zonder problemen gebruiken. Om dit reinigingsprogramma te kunnen starten, heb je een reinigingscartridge nodig. Deze installeer je eenvoudig op dezelfde manier als een normale cartridge en gebruik je enkele keren totdat jouw printer weer helemaal klaar voor gebruik is. De reinigingscartridges kun je ongeveer 10 keer gebruiken voor een reinigingsbeurt voor jouw printer.

Vergroot de levensduur van jouw printer

Voor het beste gebruik, reinig je de printer het best zowel ´s avonds als de volgende ochtend. Na de reiniging kun je weer een normale cartridge in de printer stoppen. Mochten de kanaaltjes erg verstopt zijn of mochten er veel uitgedroogde inktresten in jouw printer zitten, dan kan het zijn dat je wat meer reinigingsbeurten nodig hebt. Op het moment dat de printkop zo uitgedroogd is dat de reinigingscartridge hier geen effect meer op heeft, betekent dit dat de printkop is overleden. Probeer dit dus te voorkomen regelmatig een reinigingsprogramma te starten op jouw printer. Zo vergroot je de levensduur van jouw printer en gaat tevens jouw printer inkt langer mee, omdat je minder inkt gebruikt.