Waar moet je rekening mee houden als je een afvalcontainer huurt?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een afvalcontainer huurt. Hieronder lees je aantal tips voor het huren van een afvalcontainer, zodat je niet voor onverwachte dingen komt te staan.

Als eerste wil je natuurlijk graag de kosten beperken. Dit kun je doen door een containerverhuurder in de buurt te vinden, zodat er minder transportkosten in rekening worden gebracht. Daarnaast is het handig om ongeveer te weten hoeveel afval je gaat hebben, zodat je een container met de juiste inhoud kunt huren. Zo voorkom je extra kosten.

En nu de overige tips

Hoe vol mag de afvalcontainer?

Hoe vol de afvalcontainer mag, is afhankelijk van het containerbedrijf zelf.  Kies je voor een container huren Den Bosch, dan zal dat anders kunnen zijn dan wanneer je een container huurt in Roosendaal. Er dus geen specifiek antwoord op deze vraag, maar er is wel een algemene stelregel, namelijk: er mag maximaal een kop van 20 centimeter boven de rand uitsteken. Je moet er echter wel opletten dat het eventuele uitstekende afval alleen mag uitsteken aan de bovenkant. Met andere woorden: het afval mag niet uitsteken aan de zijkanten.  Dat heeft te maken met de verkeersveiligheid. Ook moet je er rekening mee houden dat het afval stevig vast moet zitten, zodat de vrachtwagen de container met alle veiligheid kan transporteren.

Heb je een vergunning?

Je hebt geen vergunning nodig als een container plaatst op eigen terrein. Bij eigen terrein kun je bijvoorbeeld denken aan jouw oprit of tuin. Als je echter van plan bent om de afvalcontainer te plaatsen op gemeentelijke grond dan kan het mogelijk zijn dat je een vergunning moet hebben. Dit is afhankelijk per gemeente, dus het is niet zeker of je een vergunning nodig hebt. Daarom is het verstandig om dit na te vragen bij jouw gemeente.

Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat, in het geval je gebruik maakt van de openbare weg, de gemeente een stoep taks kan instellen.