Waar komt de industriële badkamerstijl vandaan?

De industriële stijl ontstond in de jaren 50 in New York als gevolg van de-industrialisatie, doordat een groot aantal winkels en pakhuizen leeg kwamen te staan ​​door te verhuizen naar de rand van de industriestad. Zo begonnen een groot aantal jongeren en kunstenaars deze plaatsen te gebruiken als hun ateliers of woningen. En wat zit er in een groot industrieel magazijn? Voornamelijk ruwe materialen zoals baksteen, ijzer, ventilatiebuizen, grote ramen, hoge plafonds, zichtbare buizen en grote ruimtes de boventoon voeren. Dit type moderne decoratie staat bekend als industriële decoratie. Als gevolg hiervan leidde deze invloed van materialen tot hun gebruik bij het maken van meubels en ruimtes met deze stijl.  

Wat de kleuren betreft, het gebruik van neutrale tinten zoals beige, grijs en wit mag in deze stijl niet ontbreken en natuurlijk is zwart een kleur die hierbij van levensbelang is. Wil je iets industrieels laten lijken: gebruik zwart! En combineer het met wit of licht hout zoals de bruine tint.

Waarom is het een tijdloze stijl?

De reden is simpel, door het gebruik van neutrale tinten en ongerepte materialen is het zeer makkelijk om ze te combineren met andere soorten objecten. Hoewel de aard van een industriële stijl uit de grote steden komen, zien we het steeds vaker op het platteland en oudere huizen terug.

Deze stijl begon in de huiskamer maar trekt zich ook door naar andere kamers van een huis. Denk bijvoorbeeld aan een badkamer. De industriële stijl heeft in populariteit gewonnen in de badkamer.

Industriële stijl in de badkamer

De industriële stijl zie je ook steeds vaker terug in de badkamer. Het assortiment wordt ruimer en de consument krijgt steeds meer keuze. Maar hoe krijg je een industriële stijl in jouw badkamer? Hieronder zijn enkele tips die je kan toepassen om jouw badkamer in een industriële stijl te verwikkelen.

  • Spiegel met een strakke omlijsting, zwart of metallic.
  • Houten kisten als plank om handdoeken op te bergen.
  • Wood badkamerkast, met rechthoekige lijnen en een zwart frame.
  • Blootgestelde koperen buis, ook al is deze alleen decoratief
  • Houten kruk
  • Zwart gelakte metalen of houten handdoekhouders, maar ook elegante doucheaccessoires en kranen in zwart, goud of brons.
  • Planten in een houten pot

Industriële meubel en wastafel

Een meubel is zeer belangrijk voor het bepalen van de badkamerstijl. Dit geldt ook voor de industriële badkamerstijl. Een onderkast van eikenhout past perfect in deze stijl. Je kan bijvoorbeeld een hangend meubel nemen in combinatie met een mooie zwarte wastafel. 

Een andere optie is om te kiezen voor onderkasten met een hout structuur. Met een hout structuur meubel heb je meer variatie in de kleur. Zo kan je kiezen uit donkere, lichtgrijze en eikenhout kleuren.

Industriële kranen

Industriële badkamer kranen hebben altijd een matte kleur. Dit kan mat zwart zijn, wat zeer goed aansluit bij deze stijl of een metallic afwerking zoals goud, gun metal of brons. Al deze kleuren winnen aan populariteit en zijn steeds meer verkrijgbaar in de markt. Kijk goed welke kleur het beste bij de badkamer past.