Vind je perfecte katten- of hondenluik

Huisdieren die graag tussen binnen en buiten heen en weer lopen kunnen soms frustrerend zijn. Steeds de deur open en dicht doen en afwachten tot ze naar buiten of binnen gaan. Bovendien is het ook niet aangenaam voor de woonkamer als je steeds een deur open moet doen terwijl het buiten ijskoud is. Dan is de kattenluik met chip ideaal. Je huisdier heeft dan de vrijheid om naar binnen en buiten te gaan en jij hebt er geen last meer aan. Ze hebben jou niet meer nodig om een deur te openen en jij hebt minder kou door een open luik dan door een open deur.

Kattenluiken met chip

Je vindt ze op kattenluiken.nl. Een nadeel van een normaal kattenluik kan wel zijn dat er ook andere dieren binnen kunnen komen. Je kunt dat voorkomen door een kattenluik met chip te kiezen. Zo’n kattenluik opent alleen voor jouw gechipte dieren. Ze kunnen ook werken met een halsband met chip. Als de chip dan in de buurt is gaat het luik pas open. Als de chip niet in de buurt is, kan het luik niet open. Zo kun je met deze katten- en hondenluiken voorkomen dat andere dieren je huis in komen.

Bevestiging en keuze kattenluik

Je vindt op kattenluiken.nl een ruim aanbod aan katten- en hondenluiken. Zowel met als zonder chip. En natuurlijk in verschillende formaten. Zo’n formaat moet passen bij de grootte van je huisdier. Bedenk je daarbij wel dat jonge dieren nog kunnen groeien. Het zou zonde zijn als je op korte termijn je kattenluik moet vervangen omdat je huisdier groter is geworden.

Je hangt een katten- of hondenluik op aan de hand van de hoogte van de buik van je huisdier. De buik moet zonder moeite door het luik kunnen. Dat wil zeggen dat de buik van je huisdier de onderkant niet raakt als hij of zij door het kattenluik komt.