Vijf gouden tips voor het plaatsen van een metal stud plafond

Naast voorzetwanden en scheidingswanden kan je met metal stud ook een plafond creëren. Een metal stud plafond is de ideale manier voor het creëren van een strak en netjes plafond. De montage is eenvoudig, aangezien je de profielen makkelijk op maat kan maken. Doordat de profielen van licht gewicht zijn, word het werken aan een plafond een stuk prettiger. Nadat de naden tussen het de plafondplaten gedicht zijn, kan het plafond op iedere gewenste manier afgewerkt worden. Hieronder vind je enkele tips voor het monteren van een metal stud plafond.

Bestel de juiste benodigdheden

Wanneer je een metal stud plafond gaat plaatsen, heb je diverse materialen nodig. Bijvoorbeeld metal stud profielen, onderdelen, gipsplaten en afwerkmateriaal. Bedenk goed welke gipsplaten je bestelt. Houd rekening met de lengte en de breedte van de gipsplaten. Wanneer je boven een plafond gaat plaatsen moet je er ook zeker van zijn dat de gipsplaten door het trappengat kunnen. Bij Systeemplafond.nl vind je diverse afmetingen.

Bepaal de hoogte van het metal stud plafond

Wanneer je al de benodigdheden in huis hebt, is het tijd om te bepalen hoe laag je het plafond wilt hangen. Geeft dit in elke hoek van de kamer aan met een stukje schilders tape zodat het duidelijk aangegeven staat.

Bevestig de horizontale profielen

Wanneer je de hoogte hebt bepaald, bevestig je op de twee langste muren een MSH proefiel. Schroef deze ongeveer om de 60 cm vast.

 

MSV profielen bevestigen aan de MSH profielen

Als je de MSV profielen tussen de MSH profielen plaatst, kan je de MSV profielen iets uit elkaar buigen. Als je daar wat problemen mee hebt, is er ook een andere mogelijkheid. Je kan de MSV profielen ook aan de MSH profielen vastschroeven middels teksschroeven. Dit zijn de kleine schroefjes met een platte kop die je zowel boven als beneden aan weerskanten met elkaar vastschroeft.

Isolatie

Een metal stud plafond is ook makkelijk te isoleren. Leg de isolatieplaten boven op het profielenframe voordat je de platen eraan bevestigd. Wanneer je dit gaat doen is het wel aan te raden een mondkapje te gebruiken. Als je steenwol of glaswol moet snijden en gaat plaatsen in het metal stud plafond zullen er kleine stofdeeltjes vrijkomen. Het is daarom verstandig om een mondkapje te dragen en eventueel katoenen handschoenen. Ook als je geen stof ziet, is het er wel degelijk.