Vervelende trampoline-ongelukjes voorkom je met een goede trampoline rand

Een trampoline rand is een van de belangrijkste onderdelen van elke trampoline. De rand voorkomt namelijk direct contact tussen de huid en de uitrekkende veren. Daarbij voorkomt het ook dat je niet zomaar met je been valt mocht je een keer buiten de springmat terechtkomen. Naast dat het een van de belangrijkste onderdelen van een trampoline is, is het ook het onderdeel dat te maken krijgt met de meeste krachten, extremen omstandigheden en felle zon. In deze blog lees je alles wat je moet weten over trampolineranden.

Hoe lang een trampoline rand meegaat

Een trampoline rand gaat in tegenstelling tot de trampline zelf vaak veel minder lang mee. Het kan voorkomen dat je elk seizoen, of om het seizoen de trampolinerand moet vervangen voor een nieuwe rand. Dit heeft te maken met de materialen waarvan de rand is gemaakt, de krachten waaraan de rand wordt blootgesteld en de wisselende weersomstandigheden. Een trampoline rand wordt vaak gemaakt van PU-materiaal gevuld met zacht foam. Dit materiaal is heel sterk, maar minder flexibel. Ook komt het vaak voor dat de montage ogen of elastische koorden scheuren waardoor de rand niet meer lekker op de juiste plek blijft liggen.

De meest voorkomende trampolinerand maat

De meest voorkomende trampolinemaat in Nederland is de 244 cm trampoline. Deze trampoline past perfect in de kleinere tot middelgrote tuin en biedt voldoende ruimte om met 2 kinderen tegelijkertijd te springen. De 244 trampoline en trampolinerand behoort tot de 8 Feet categorie. Trampolineranden in de 8 Feet maat passen vrijwel op alle trampolines met een diameter van 240 cm tot 250 cm. Kies altijd een juist trampoline rand 244 die zeker weten past op jouw trampoline. Dit maakt het springen een stuk veiliger en verantwoorder.

Wat is jouw favoriete trampolinerand kleur?

Trampoline randen zijn verkrijgbaar in bijna alle kleuren van de regenboog. Bijna elke trampoline heeft een standaard rand in de kleur blauw of groen. Los verkrijgbaar zijn ook de kleuren rood, roze, zwart of multi-gekleurd. Houdt wel rekening met eventuele verkleuringen. Omdat een trampolinerand vrijwel altijd vol aan de zon wordt blootgesteld verkleurd een rand snel. Vooral kleuren zoals roze, rood en blauw hebben de neiging sneller te verkleuren als een blauwe of zwarte trampolinerand.