Verschillende typen fietsen die je kunt verzekeren

Er bestaat natuurlijk allang niet meer slechts één type fiets. De meest voorkomende is nog steeds de ouderwetse stadsfiets, maar ook de elektrische fiets wint steeds meer aan terrein. Wij vertellen je hier over welke fietsen je allemaal kunt laten verzekeren. 

Stadsfiets

De meet populaire fiets is de stadsfiets en de naam zegt het al. Veel mensen die in een grotere stad of plek wonen maken veel gebruik van de stadsfiets. Hierdoor is het op grote plekken dus ook minder opvallend wanneer dieven een fiets proberen te stelen. Daarom is het een slimme zet om dit type fiets te verzekeren. 

E-bike 

Na de stadsfiets is de elektrische fiets toch wel steeds populairder. Je ziet dit type nu zoveel om je heen. Het is een relatief duurdere fiets, omdat het een elektrische motor bevat. Die elektrische motor, de accu dus is ook een kostbaar onderdeel van de fiets. Het is dus van groot belang dat dit onderdeel ook niet gestolen wordt. Veel verzekeraars vergoeden ook gestolen onderdelen wanneer je dit hebt afgesloten. Bijvoorbeeld de fietsverzekering van Inshared biedt dit aan in een pakket. Dit type fiets is dus een mooi object voor dieven om te willen stelen. Vaak zijn de aanschafprijzen van een E-bike al zo hoog dat het zeker rendabel is om een verzekering af te sluiten. 

Racefiets en mountainbike 

Wat opvallend is aan een racefiets is dat hij natuurlijk ongelofelijk licht is. Waar deze fietsen eerst alleen gebruikt werden voor de sport zie je ze nu regelmatig terug op het fietspad. Het is een fijn vervoermiddel voor naar je werk of een fiets voor ontspanning in het weekend. Nog zo’n fiets wat tegenwoordig veel gebruikt wordt ter ontspanning is een mountainbike. Met deze fiets kan je lekker door de bossen crossen en je hebt erg veel grip met deze fiets. Dit zijn mooie fietsen om door te verkopen. Oppassen voor de dieven weer dus. 

Bakfiets 

Ook dit is een type fiets wat steeds populairder wordt. Vaak heeft de fiets twee of drie willen met een bak voorop. Hier kan je kinderen mee naar school brengen of spullen in vervoeren. Daarnaast komen er steeds meer elektrische bakfietsen op de markt. Wederom een dure fiets wat je goed in de gaten moet blijven houden. Dit is zeker een type fiets waar je met een verzekering baat bij hebt. 

Ligfiets 

Het belangrijkste onderdeel van deze fiets is dat de manier van fietsen op een hele andere manier werkt. Je ligt als het ware gewoon te fietsen en het grootste voordeel is dat je daarmee een comfortabel vervoersmiddel hebt. Ook kan deze fiets hoge snelheden bereiken. 

Tweedehandsfiets 

Vergeet nooit dat je een tweedehandsfiets ook kan laten verzekeren. Dit kan je doen met de aanschafprijs van de fiets of een taxatie door een fietsenwinkel.