Verschillende keukenstijlen om jou te helpen de juiste te vinden

De dagen dat de keuken verborgen werd in het huis zijn voorbij. In deze moderne dagen wordt de keuken vaak het hart van het huis genoemd, het compleet tegenovergestelde van vroeger dus. Het is zelfs zo ver gegaan, dat veel mensen hun keuken belangrijker vinden van de woon- en eenkamer. Om aan de groeiende vraag naar droomkeukens te voldoen, hebben fabrikanten hele werelden van kasten, werkbladen, verlichting, behang, achterwanden en tal van andere elementen in verschillende stijlen tevoorschijn getoverd. Maar welke stijl past nu eigenlijk bij jou en jouw huis? Laten we eens kijken naar de populairste opties voordat je naar Deba Meubelen rijdt om er een uit te kiezen.

Landelijk

Door sommige ook wel boerderij-keukens genoemd, is de eerste missie van de landelijke keuken om de sfeer van het platteland toe te voegen aan het huis. Denk aan grote boerentafel in rustiek hout, houten kasten en verschillende afwerkingen om een comfortabel, bewoond gevoel te creëren.

Modern

De term ‘modern’ kan van alles betekenen. Maar voor een professionele interieurontwerper zal dit greeploze kasten, strakke en eenvoudige hardware en horizontale lijnen betekenen. De moderne keuken is perfect om mee te pronken in open ruimtes. Het zal de natuurlijk schoonheid van de materialen de kans geven om te shinen!

Scandinavisch

De Scandinavische keuken is het vrolijke neefje van de minimalistische keuken. De Scandinavische stijl kiest voor moderne en strakke lijnen, organische vormen en natuurlijke materialen. Deze keuken is zeer praktisch en functioneel en heeft altijd een frisse uitstraling. Dat komt omdat wit de hoofdtint is van het kleurenpalet, waardoor er veel meer licht naar binnen kan stromen en van de muren kan weerkaatsen.

Industrieel

Dit is een van de keukenstijlen die, hoewel heel charmant, er niet erg warm of gezellig uitziet. Deze keuken maakt gebruik van een paar essentiële details om als ‘industrieel’ te worden beschouwd. Denk hierbij aan neutrale kleuren zoals wit, zwart, grijs en bruin, maar ook open planken voor bovenste kasten, overhead pannenrekken in gietijzer of RVS, zichtbare constructies zoals ruwe baksteden en waterleidingen, beton voor de vloeren of wanden en hout in de vorm van een geweldig groot aanrecht of tafelblad.