Verlichting trends in 2021 – bekijk de prachtige ontwerpen die volgend jaar onze huizen zullen opfleuren

Bij het kiezen van een lamp helpt het om rekening te houden met het ontwerp van de hele kamer, zelfs als je maar aan een enkele tafellamp, vloerlamp of hanglamp denkt. Dit artikel helpt je bij het kiezen van kamerverlichting voor een huis bij het ontwerpen van je kamers. Deze paar eenvoudige trucs maken het kiezen van lampen gemakkelijk.

Het doel van verlichting

De juiste verlichting kan een kamer maken of breken – en het kan uw kamer er comfortabeler en aantrekkelijker uit laten zien. De juiste verlichting kan ook je humeur beïnvloeden, de productiviteit verhogen en mensen bij elkaar brengen. Bij het bedenken van ideeën voor kamer verlichting voor uw huis, is het belangrijk om omgevings- en taakverlichting goed te combineren. Blijf lezen om te zien waarom dat hier van belang is.

Verschillende soorten huisverlichting

Wist je dat verschillende verlichtings opties verschillende doelen dienen in je huis?

Als je niet in elke ruimte voor de juiste doeleinden verlicht, zul je merken dat je donkere en groezelige hoeken hebt… en niet genoeg licht om te doen wat je wilt. U moet verschillende verlichtings opties plannen binnen een ruimte, waaronder sfeerverlichting, accentverlichting, overhead verlichting, led verlichting en taak-/directionele verlichting. Laten we eens kijken naar deze verschillende technieken voor huisverlichting en hoe ze samenwerken.

Hanglampen om de stemming te bepalen

De meeste kamers moeten een plafondlamp of hanglamp hebben die als middelpunt van de kamer dient. Een kroonluchter voegt een vleugje elegantie toe en zorgt voor sfeer in zowel kleine als grote ruimtes. Wanneer u brainstormt over ideeën voor kamer verlichting voor uw huis, zorg er dan voor dat u een kroonluchter of hanglamp kiest die past bij uw stijl Bassett Lighting en de ruimte op de juiste manier vult. Een kristallen Steinhauer kroonluchter kan bijvoorbeeld niet op zijn plaats zijn in een rustieke, lodge-achtige kamer. It’s about romi is ook een populair merk in hanglampen en staande lampen. En een grote hanglamp (hoe mooi ook) kan een kleinere kamer overweldigen.

Uw plafondverlichting moet kunnen worden bediend via een handig geplaatste lichtschakelaar bij de ingang van de kamer. Voor grotere kamers en entrees kun je kiezen voor twee hang- of hanglampen om de ruimte te vullen. U kunt ervoor kiezen om kamers met zichtbare gloeilampen of bovenlichten met glazen of stoffen tinten te verlichten. Kies hoe dan ook een verlichtingsarmatuur die bij uw stijl past en waarmee u de rest van de verlichting van de kamer kunt bouwen als aanvulling op het brandpunt.

Designer Tip: Maximaliseer de ruimte op uw salontafels en nachtkastjes in de slaapkamer door te kiezen voor een hanglamp om boven elke tafel te hangen in plaats van een tafellamp te gebruiken.