Verduurzamen van je tuin

We proberen allemaal een steentje bij te dragen om allemaal wat duurzamer te leven. Zou je graag wat extra’s willen doen? Wellicht valt er in je tuin nog we het een en ander te verduurzamen! Niet alleen de tuin profiteert ervan, ook voor jou scheelt het in de kosten!

Moestuin

Een eigen moestuin is natuurlijk sowieso super duurzaam. Door je eigen groenten en fruit te kweken, help je de natuur een beetje. Daarnaast zijn de producten die je uit je eigen tuin haalt lekkerder én gezonder dan de bewerkte producten uit de supermarkt. En als je dan toch je eigen moestuin hebt… kun je ook aan de slag met composteren! Verzamel je eigen tuin- en keukenafval en gebruik dit als voedingsstoffen voor de grond in je moestuin. Zo verklein je de afvalberg en hergebruik je organische afval. Helemaal compleet is het als je hieromheen ook nog een duurzaam hekwerk plaatsen van Adéquat om ongedierte buiten te houden!

Verlichting

Ook de verlichting in de tuin kan vaak een stuk duurzamer. Neem bijvoorbeeld buitenlampen met bewegingssensor, zodat deze niet altijd onnodig lang aanstaan. Daarnaast zijn er ook steeds meer (goedkope) lampen die op zonne-energie branden. Deze nemen overdag zonnestralen op, zodat je ze ’s avonds kan aanzetten.

Regenwater hergebruiken

Al eens gedacht aan opvangen van het regenwater? Hiermee kun je zelf de planten in je tuin bewateren. Zo bespaar je een hoop drinkwater wat ook voor jou scheelt in je portemonnee. Bovendien zitten er in regenwater veel stoffen die bloemen en planten goed kunnen gebruiken!