Tips voor het uitkiezen van een nieuwe tuintafel

Ben je op zoek naar een nieuwe tafel omdat de oude het heeft begeven? Of wil je graag een nieuwe look geven aan je tuin? De aanschaf van een nieuwe tuintafel is dan zeker een goed idee! Het is verstandig om niet de eerste de beste te kopen, maar even rustig na te denken over welke tuintafel perfect past bij de gezinssituatie en natuurlijk bij de tuin! Zo kun je weer optimaal genieten van zomerse avonden. Want wie vindt nou niet dat buiten eten nét voor wat meer sfeer en gezelligheid zorgt?

Waar moet je beginnen? Er zijn zoveel verschillende tuintafels dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Bij het aanschaffen van een nieuwe tuintafel is er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Denk aan de beschikbare ruimte, het materiaal, de vorm en de kleur van de tafel. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet en toegelicht!

Ruimte in je tuin

Hoeveel ruimte is er beschikbaar in de tuin voor de tafel? Het is aan te raden om deze ruimte op te meten zodat je precies weet wat de afmetingen van de tuintafel mogen zijn. Zo schrap je al gelijk een deel van de tafels, want het spreekt voor zich dat je naar andere tafels op zoek gaat als je een kleine tuin hebt dan wanneer je een grote tuin hebt.

Materiaal van de tafel

Tegenwoordig is er ook keuze uit veel verschillende materialen. Zo kun je kiezen uit een aluminium of een houten tafel, maar kun je ook gaan voor een kunststof exemplaar. Op zoek naar een tuintafel waar weinig onderhoud voor nodig is? Dan is het slim om te kiezen voor een aluminium of een kunststof tuintafel. Het voordeel van aluminium tafel is dat het niet kan roesten, maar ook kunststof is goed bestendig tegen het weer.

Wil je liever een duurzame tuintafel? Overweeg dan om voor een houten tuintafel te kiezen, één van de meest duurzame opties. Daarnaast hebben houten tuintafels een ontzettend mooie natuurlijke uitstraling!

Vorm van de tafel

Het is belangrijk om na te denken over de vorm, omdat bepaalde vormen je tuin ruimtelijker of langer kunnen laten lijken. Zo kan je gaan voor rechthoekig zodat je de beschikbare ruimte optimaal benut. Liever iets anders? Een ronde of ovale tafel zorgt dan weer voor een hele gezellige sfeer.

Kleur van de tafel

Wil je meegaan met de huidige trends of kies je liever voor een tijdloze tafel? Zo kan je bijvoorbeeld aan mooie kleuren denken voor je tuintafel, of juist aan een natuurlijke uitstraling. Een donkere kleur geeft je tuin een strakke uitstraling, terwijl een lichtere kleur juist lichter aanvoelt en daardoor ook ruimtelijker oogt.

De keuze is helemaal aan jou!

Voorkom een miskoop en denk goed na over wat jij met de tuintafel wilt uitstralen. Het is verstandig om goed voorbereid te zijn voordat je rond gaat kijken. Hopelijk vind je het met deze tips de tuintafel die helemaal bij jouw tuin past en waar je jarenlang van kunt gaan genieten!