Tips voor het inrichten van je hotel

Niets is heerlijker dan overnachten in een luxe en comfortabel hotel. Buiten gastvrijheid is interieur en de inrichting van het hotel natuurlijk het belangrijkste van het hotel. Je wilt als hoteleigenaar iedere gast een fijn verblijf gunnen. Zorg er dan voor dat jouw hotel eruit springt in de hotelwereld, zodat jouw hotel extra goed loopt. Hier worden een aantal tips genoemd voor het inrichten van jouw hotel.

Jouw doelgroep

Jouw hotelinrichting moet je aanpassen aan je doelgroep. Vraag jezelf dus af wie nu eigenlijk je gasten zijn. Als je graag een ouder publiek wilt aantrekken moet je je hotel een beetje antiek inrichten. Als je graag jongeren of studenten wilt aantrekken dan kan je het beste je hotel een moderne en hippe look geven. Je kan dan bijvoorbeeld op een aantal plekken in je hotel bartafels met krukken plaatsen. Zo zullen studenten en jongeren zich overal in het hotel plaatsen om te ‘chillen’. Plaats ook een pooltafel of pingpongtafel in een kamer zodat de studenten zich altijd bezig kunnen houden. Als je gezinnen wilt aantrekken met je hotel kan je een speelkamer maken en activiteiten voor kinderen organiseren. 

Inrichting hotelkamer 

Een hotelkamer moet je internationaal inrichten. Ten eerste moet je zorgen voor veel stopcontacten in de kamer die op de juiste plek zitten. Als je veel internationale gasten verwacht dan moet je meerdere soorten stopcontacten in de kamer plaatsen. Een hotelkamer moet praktisch ingericht worden. Gasten moeten hun spullen handig kwijt kunnen op de kamer. Zorg voor een grote klerenkast waar de gasten hun kleren makkelijk in kunnen neerleggen en ophangen. Zorg voor een plek waar de koffers opgeslagen kunnen worden. Veel gasten vinden het fijn als de wc in een privé-ruimte is. Een hotelkamer moet ook altijd een kluis hebben waar gasten hun belangrijke spullen in kwijt kunnen. Dit geeft gasten ook een veilig gevoel. Als laatste is het handig om een nachtkastje naast elk bed in de kamer te plaatsen. 

De entree

De entree moet de mensen welkom heten en een fijn gevoel geven. Gasten moeten bij binnenkomst zich meteen welkom voelen en het gevoel hebben dat ze thuis komen. Bij binnenkomst moeten gasten makkelijk de receptie kunnen vinden waar ze moeten inchecken. Verder moet je in de entree comfortabele stoelen en banken plaatsen waar mensen op kunnen plaatsnemen om te wachten. Vul de entree met bijvoorbeeld een mooie fontein of een mooi beeld om het chique aan te kleden.

Richt jouw hotel in met bovenstaande tips en jouw hotel zal als een thuis voelen voor je gasten.