Tips voor het aanleggen van een tuin

De nazomer begint bijna in Nederland, tijd om je tuin onder de loep te nemen! Jouw tuin is anders dan anderen en dus moet er voor elke tuin een speciaal plan gemaakt worden als het gaat om het aanleggen van een tuin. In deze blog lees je hoe je dit het beste aanpakt.

Tip 1. Maak een overzichtelijk plan

Voordat je iets in de tuin uitvoert is het belangrijk om een overzichtelijk plan te maken voor de tuin en het aanleggen hiervan. Maak een overzicht met het beschikbare budget, zorg voor een duidelijke verdeling van de inrichting en het soort materialen wat je wilt gebruiken in de tuin. Zo begin je georganiseerd aan de aanleg en loop je waarschijnlijk tegen minder problemen aan tijdens het proces.

Tip 2. Ontwerp je tuin

Wanneer je een overzichtelijk plan heb kun je bezig met het ontwerpen van de tuin. Meet de tuin op en breng de tuin in kaart met behulp van een plattegrond. Als je de originele plattegrond klaar hebt kun je de nieuwe plattegrond gaan indelen met behulp van het gemaakte plan en jouw eisen aan de tuin.

Tip 3. Kies de juiste materialen

Op de plattegrond en in het plan heb je waarschijnlijk de materialen omschreven die je nodig hebt voor het aanleggen van de nieuwe tuin. Zoek op internet of in een bouwmarkt bij jou in de buurt de geschikte materialen uit. Informeer bij professionals naar de juiste materialen die geschikt zijn in het Hollandse weer en die duurzaam zijn.

Tip 4. Voer de klus uit

Na het maken van een plan, plattegrond en het kopen van de materialen is het tijd om de klus zelf uit te voeren! Zorg dat je de plattegrond erbij houdt en begin met het aanleggen van jouw tuin. Het is handig om even een planning te maken en te bedenken of je de klus zelfstandig wilt uitvoeren, of hulp nodig hebt.

Tip 5. Laat het uitvoeren

Als je hulp nodig hebt met het aanleggen van de tuin kun je er altijd voor kiezen om een professional in te huren die de tuin voor jou aanlegt. Op MyGo kun je gemakkelijk een erkende hovenier inhuren die de klus voor jou uitvoert. Doordat MyGo de hovenier aan jouw klus matched zul je altijd de juiste hovenier vinden!