Tips voor de inrichting van de hal

De hal is een belangrijk onderdeel in een huis, dit is namelijk waar je je gasten verwelkomt en zelf als eerste binnen komt na een lange werkdag. Het is dan prettig dat de hal de juiste sfeer heeft waarin je prettig thuis kunt komen en je gasten een welkom gevoel geeft. De meeste huizen hebben echter een kleine hal en kan daarom lastig zijn om in te richten omdat de hal vooral goed doorloopbaar moet blijven. Hier zijn een aantal tips om je hal efficiënt in te richten en een fijne sfeer te geven.

Wat heb je nodig in de hal?

De hal is de plek waar je je jas en schoenen aantrekt voordat je naar buiten gaat. Het is handig om een kapstok te hebben waar je een aantal jassen op kwijt kunt en een schoenen rek te hebben voor de schoenen die je het meeste draagt. Je kunt waarschijnlijk niet al je jassen en schoenen in de hal kwijt. Hang daarom alleen de jassen die bij het seizoen passen op in de hal. Om nog een keer te checken of je er piekfijn uit ziet voordat je de deur uit stapt, is een grote spiegel handig! Als laatste is het vaak ook een goed idee om een mat voor de deur te leggen om je vloer te beschermen van regen en modder.

Welke vloer past het beste in een hal?

Een vloer in de hal moet vooral praktisch en slijtvast zijn omdat hier het meeste vuil naar binnen komt en je vaak door je hal loopt. Voor de hal kun je het beste een laminaat-, vinyl- of tegelvloer kiezen. Deze vloeren zijn makkelijk schoon te maken met een stofzuiger en dweil. Je kunt ook kiezen voor een tegel laminaat of vinyl laminaat waarmee je de eigenschappen van laminaat hebt, maar het er uitzien als vinyl of tegels. Het voordeel van laminaat is dat deze steviger is dan vinyl en makkelijker te installeren is dan tegels.

Zo maak je je hal ruimtelijker:

Door lichte kleuren te gebruiken lijkt de ruimte groter. Vermijd dus donkere kleuren als je een kleine hal hebt en deze optisch groter wil laten lijken. Werk ook met grote oppervlakken want met bijvoorbeeld kleine tegeltjes lijkt de hal snel voller en kleiner. Denk ook na over waar je de spiegel plaatst. Door de spiegel op een lange wand te plaatsen creëer je een ruimtelijk effect. Plaats je de spiegel op de korte wand, dan gaat de spiegel juist langer lijken.