Tafelloep voor hobbyen of lezen

Tafelloep voor hobbyen of lezen

Een tafelloep is een vergrootglas dat je op de tafel plaatst. Het staat op een poot, zodat je het vergrootglas niet de hele tijd zelf beet hoeft te houden. Dat betekent dat je je handen vrij hebt voor andere dingen. Of het nu een slok koffie nemen is of een pagina van een boek, tijdschrift of krant omslaan. Daar zou je ook een bril voor op kunnen zetten, maar die kan weer van je hoofd glijden of vervelend zitten. Bovendien zie je met een leesbril niets als je opkijkt. Daar heb je met een tafelloep geen last van.

Lichtgewicht

Ook voor andere dingen dan lezen kun je een tafelloep gebruiken. Bijvoorbeeld het schilderen of in elkaar zetten van kleine onderdelen, als dat je hobby of werk is. Een tafelloep kan verschillende sterktes hebben, zodat deze precies goed is voor waar jij hem voor nodig hebt. Een tafelloep is daarnaast ook gemakkelijk te dragen, omdat het materiaal erg licht is. Je zet het vergrootglas dus ook snel weer weg als je de tafel voor iets anders nodig hebt bijvoorbeeld.

Snoerloos

Een tafelloep is voorzien van verlichting. Ongeacht waar je mee bezig bent, is dit een uitkomst. Je ziet nog beter wat je aan het doen bent of de letters die je wil lezen. Die verlichting werkt op batterijen of met een accu. Zodoende heb je nooit gedoe met een stopcontact en een snoer. Je kunt de tafelloep daardoor echt overal in huis gebruiken, zonder allerlei kabels te hoeven verleggen.

Voordelen van een tafelloep

Een tafelloep is dus handig als je niet zo gemakkelijk meer leest of als je gedetailleerd fysiek werk moet verrichten. De voordelen zijn dat je de loep gemakkelijk verplaatst door het lichte gewicht, je altijd genoeg licht hebt om je werk uit te kunnen voeren en je natuurlijk goed zicht hebt op wat je doet.