Snurken een groot probleem?

Het is een veelvoorkomend probleem: snurken. Veel mensen hebben er last van, zo niet bij zichzelf dan wel bij een partner. Maar waar komt dat snurken nu vandaan? Het ontstaat in principe doordat tijdens het slapen de lucht niet vrij door uw neus en keel kunnen bewegen. Hierdoor ontstaat er een trillend geluid, wat je kent als snurken. Wanneer je last hebt van snurken, heb je vaak ‘slapper’ weefsel dat sneller gaat trillen. Daarnaast kan de positie van jouw tong ook nog effect hebben op snurken. Snurken kan heel veel vervelend zijn voor zowel jezelf als voor degene naast je. Het kan je nachtrust verstoren en dit zorgt er weer voor dat je vermoeiender bent overdag. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel oplossingen om snurken tegen te gaan!
Zijn er oplossingen voor het snurkprobleem?
Uw arts kan een medisch hulpmiddel of een chirurgische ingreep aanbevelen, zoals:
Continue positieve luchtwegdruk (CPAP). Om uw luchtweg tijdens de slaap open te houden, blaast een machine naast uw bed perslucht in een masker dat u over uw neus of gezicht draagt.
Laser-assisted uvulopalatoplasty (LAUP) gebruikt een laser om de huig (het hangende zachte weefsel aan de achterkant van de keel) in te korten en om aan weerszijden kleine sneetjes in het zachte gehemelte te maken. Terwijl de wondjes genezen, verstijven de omliggende weefsels om de trillingen die snurken veroorzaken te voorkomen.
Palatale implantaten of de Pillar-procedure, omvat het inbrengen van kleine plastic implantaten in het zachte gehemelte die het instorten van het zachte gehemelte helpen voorkomen dat snurken kan veroorzaken.
Somnoplasty gebruikt lage niveaus van radiofrequente warmte om weefsels van de huig en het zachte gehemelte te verwijderen die trillen tijdens het snurken. De procedure wordt uitgevoerd onder lokale anesthesie en duurt ongeveer 30 minuten.
Op maat gemaakte tandheelkundige apparaten en onderkaakpositioneerders helpen uw luchtweg te openen door uw onderkaak of tong naar voren te brengen tijdens de slaap. Voor de beste resultaten moet u naar een tandarts die gespecialiseerd is in deze apparaten. Dit is vaak erg duur. Daarom heeft Mr. Anti Snurk een anti snurk beugel op de markt gebracht voor slechts €27,95. Hierbij kun je eerst testen of een anti snurk beugel wel wat voor u is.