Slaapproblemen? Richt je slaapkamer op deze manier in!

Slaap je al een lange periode niet lekker en merkt u dit ook in het dagelijks leven? Dan kan dit mogelijk te maken hebben met de inrichting van de slaapkamer. Hoe jij de slaapkamer moet inrichten staat centraal in deze blog. Eerst zal wel even worden besproken waarom een goede nachtrust zo belangrijk is en dan zullen er verschillende tips worden gegeven voor een optimale slaapomgeving. 

Een goede nachtrust is belangrijk!

Goed slapen en genoeg uren slapen heeft verschillende positieve gevolgen voor de fysieke en mentale gezondheid van de mens. Een mens heeft zo tussen de zeven en negen uur slaap nodig per nacht. Deze uren worden niet voor niets aangegeven, want het heeft veel effect op wat je overdag doet. Een goede nachtrust zorgt voor energie en dat kan je goed gebruiken voor de rest van de dag, als je dingen wilt ondernemen. 

Verder zal een goede nachtrust ervoor zorgen dat je scherper, alerter en vrolijker bent overdag. Voor de fysieke gezondheid is het ook belangrijk, want je zal met een goede nachtrust minder vaak ziek zijn, meer controle over je gewicht hebben en minder kans hebben op verschillende gezondheidsklachten. Nu kan een slechte nachtrust verschillende oorzaken hebben, en een van die oorzaken is de slaapomgeving. Om de slaapomgeving optimaal in te richten zijn hieronder een aantal tips te lezen. 

Tips voor een optimale slaapomgeving 

De slaapomgeving kan veel invloed hebben op de kwaliteit van slaap en het aantal uren dat je per nacht maakt. Het is daarom belangrijk om de slaapkamer zo goed mogelijk in te richten. Hieronder zijn een aantal mooie tips benoemd die jij voor jouw slaapkamer kan toepassen. 

Investeer in je bed en matras! 

Het bed en het matras zijn erg belangrijk voor een goede nachtrust. Het is daarom zeer belangrijk om hier goed in te investeren en om echt voor een bed te kiezen waar jij comfortabel op kan liggen en die je ledematen goed ondersteund. Zo voorkom je ook bepaalde fysieke klachten. Een bed met matras kan je in veel gevallen tien jaar mee doen, dus het is ook een investering in de toekomst. Een tip is om te kijken naar de tweepersoonsbedden van Emob. Zij hebben een groot aanbod in zeer hoog kwaliteit tweepersoonsbedden waar je ook een comfortabel matras bij kan krijgen. 

Rommelige slaapkamer zorgt voor onrust!

Het is belangrijk om de slaapkamer niet vol te gooien met allemaal spullen. Het is natuurlijk leuk dat je de slaapkamer wilt aankleden en sfeervol wilt maken, maar een slaapkamer met veel spullen kan rommelig ogen en ook voor onrust zorgen in het hoofd. Koop bijvoorbeeld geen sierkussens voor het bed en minimaliseer de decoratie. 

Zorg voor voldoende ventilatie! 

Het is belangrijk om voor frisse lucht te zorgen. Frisse lucht is goed voor de hersenen en voor het genoeg goede zuurstof binnen krijgen. Het kan daarbij helpen om dus een raampje open te hebben. Ook kan het helpen om planten toe te voegen aan het interieur. Planten zorgen er namelijk voor dat de lucht schoon blijft en wordt ververst. Dit zorgt voor voldoende zuivere goede lucht. 

De tempratuur heeft grote invloed! 

De tempratuur heeft veel invloed op de kwaliteit van slaap en het aantal uren wat je maakt. Je zal vast wel hebben meegemaakt dat het zo warm is dat je niet in slaap kan komen, of dat het zo koud is dat je maar niet lekker kan liggen. De tempratuur in de slaapkamer is erg belangrijk. Volgens verschillende deskundige is de ideale tempratuur om te slapen rond de zestien graden. Probeer dit dan ook aan te houden. 

Geen apparaten!

Een fout die door vele mensen wordt gemaakt is dat er nog lekker tv wordt gekeken, een serie wordt gekeken of dat de telefoon nog wordt gebruikt voor het slapen gaan. Uit verschillende onderzoeken blijkt echter dat dit geen positief effect heeft voor het slapen. Het licht dat je in de ogen krijgt, zorgt er namelijk voor dat je onrustiger gaat slapen en ook moeilijker in slaap komt. Het is daarom beter om de hoeveelheid van apparaten zo laag mogelijk te houden in de slaapkamer.