Onderhoud je ramen en deuren goed

Een eigen huis vergt veel onderhoud. Voornamelijk een koophuis. Een huiseigenaar moet overal aan denken. Wanneer is de CV-ketel voor het laatst gecontroleerd? Moet de schoorsteen niet weer eens geveegd worden? Zijn er geen dakpannen van het dak gewaaid met die zware storm laatst? Daar komen dus ook nog eens ramen en deuren bij. Maar geen paniek, ramen en deuren zottegem helpt je graag verder.

Mooie gevel

Onderhoud van je raamkozijnen en deuren maakt de aanblik van je huis een stuk plezieriger. Je ziet het effect pas als ze weer mooi zijn onderhouden. Dan pas merk je hoe je gevel eraan toe was. Kijk bijvoorbeeld op www.vermeulenramen.be. Dus doe jezelf en je buren een plezier en neem je raamkozijnen en deuren eens goed onderhanden. Dat is nog eens fijn thuiskomen!

Houtrot

Houten raamkozijnen en deuren vergen veel onderhoud. De gedeelten die aan de buitenkant van het huis zitten krijgen met veel te maken. De kozijnen en deuren moet regen, wind, houtrot en andere natuurlijke aspecten weerstaan. Met een laag lak of verf zijn de kozijnen wel weer even te beschermen. Maar dit moet je niet vergeten regelmatig te doen. Anders is de kans aanwezig dat er rot in de kozijnen komt en dit doet de constructie van je huis geen goed.

Investering

Kozijnen en deuren opnieuw onderhouden of vervangen kost wel wat tijd en vaak ook wel redelijk wat budget. Toch is het wel echt te adviseren om raamkozijnen en deuren ruim op tijd te vervangen of te onderhouden. Als je te lang wacht, komt de rot erin en dan moet alles vervangen worden, terwijl het misschien wel voldoende was geweest om de kozijnen weer eens goed te schuren en opnieuw te verven. Daarnaast kunnen de ramen beschadigd raken als de kozijnen te lang rotten. Een rotte deur maakt je huis onveilig en kwetsbaar voor bijvoorbeeld inbrekers.