Nieuwe woning bouwen? Dit zijn je opties

Nieuwe woning bouwen? Dit zijn je opties

Als je een nieuwe woning gaat laten bouwen kun je natuurlijk een miljoen kanten op. Van heel modern tot klassiek. Het zou best overweldigend kunnen zijn om álle opties te bekijken. Daarom geven we gewoon een leuk overzicht van maar een paar opties.

De moderne villa

Een populaire optie tegenwoordig is een moderne villa. Een moderne villa moet aan een aantal stilistische eisen voldoen. Het belangrijkste is dat het veel strakke lijnen bevat en niet al te veel poespas. Geen krullen en versieringen, maar strakke en praktische vormen maken deze stijl. Deze stijl geeft veel praktische woonruimte. De stijl is namelijk ontstaan vanuit de behoefte naar meer functionele ruimtes. In deze stijl staat functie boven versiering, maar wat blijkt, zonder al te veel poespas kun je alsnog een opvallend design neerzetten. Een moderne villa bouwen is dus een hele goede optie.

Klassieke stijl

De strakke lijnen van een moderne woning is niet voor iedereen weggelegd. Het is niet voor niets zo dat jaren 20 woningen zo populair zijn. Veel mensen houden van de charme van oude woningen. Deze kunnen ook gewoon worden nagebootst in een nieuwbouwwoning. Erkers, glas in lood, bijzondere schuifdeuren en gekke trappetjes. Als je hiervan houdt kun je beter voor een klassiekere stijl kiezen. In deze stijl mogen er best wat keuzes gemaakt worden die misschien minder praktisch lijken, maar wat meer karakter geven aan de woning.

Moderne villa bouwen

Romantische boerderij

Nog een totaal andere optie is een romantische boerderij. Sfeer en een worden met de natuur passen bij deze stijl. Als je altijd al hebt gedroomd van een boerderij met een rieten dak is dit het moment en dit de stijl. Bij het bouwen in deze stijl is het belangrijk om historische waarde van de bouwstijl terug te laten komen in het nieuwe huis. Zo ontstaat de romantiek van deze sfeervolle bouwstijl.

Wat je smaak ook is, met een goede architect komt het helemaal goed met het design van jouw nieuwe woning.