Nieuwe schutting in de tuin? Hier moet je op letten

Het opknappen van de (achter)tuin doe je natuurlijk niet zomaar even, daar zit vaak wel wat tijd en werk in. Vaak is een grote stap het vervangen van het hek of de schutting in je tuin. Niet alleen kost het gewoon wat tijd om dit voor elkaar te krijgen, er zit ook veel voorbereiding in. Ga je het zelf doen of huur je een bedrijf in? En voor wat voor hekwerk ga je dan? Een mooie houten schutting of een luxe spijlen hekwerk? Op de volgende dingen moet je letten als je een nieuwe schutting of hek in de tuin laat zetten.

Het beste hekwerk voor jou

Vaak is privacy best belangrijk in je achtertuin. Je wil natuurlijk niet dat de buren op elk moment van de dag jouw tuin in kunnen kijken en perfect zicht hebben op alles wat jij op een warme dag doet in je tuin. Let daarom op dat je een hek uitzoekt wat de boel goed privé houdt. Een gesloten schutting kan dan fijn zijn, maar wat dacht je van een spijlen hek waar de spijlen dicht op elkaar zitten en zo ook beschutting bieden? Het hangt allemaal af van wat voor soort hekwerk jij het mooist vindt, dus neem hier gerust de tijd voor. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Thibo Beek  en kijk wat je hier allemaal kunt vinden aan soorten hekken, en vind wellicht eentje die goed bij jou past.

De juiste afmetingen

Je wil natuurlijk een hek dat perfect om jouw tuin heen past. Meet dus altijd goed af hoe lang alle kanten van de tuin zijn. Ook belangrijk is echter om te bepalen hoe hoog je wil dat jouw schutting is. Wil je een mooie hoge schutting waar niemand overheen kan kijken? Wil je juist iets net wat lagers, waar je overheen kunt kijken als je het zou willen of zelfs iets wat nog iets lager is? Bepaal dit voor jezelf en ga ook met deze kennis op zoek naar een mooi hek.

Houd rekening met de tijd die het kost

Wanneer je online hekwerk bestelt, kan het nog even duren tot het bij jou binnenkomt. Vervolgens moet je het natuurlijk ook neer gaan zetten. Dit kun je zelf doen als je een beetje handig bent, maar ook is het natuurlijk een optie om dit over te laten aan de vakmannen die dit dagelijks doen. Dan heb je waarschijnlijk met een paar uur je nieuwe hekwerk al staan! Houd er in ieder geval rekening mee dat je hier zo een dag aan kwijt kan zijn, dus dat je die tijd ook hebt.