Nice to haves voor de nieuwe baby kamer

De kinderkamer is een plek waar zowel jij als je pasgeboren baby zich comfortabel en ontspannen moeten voelen. Maar welke verzorgingsartikelen zijn noodzakelijk en welke luxe? Gebruik de handige checklist voor kinderdagverblijven hieronder om in te slaan wat je nodig hebt en uit te geven aan wat je wilt.

In principe moet de kinderkamer van je baby een paar weken voor de uitgerekende datum worden ingericht. Je weet nooit of ze besluiten om vroeg te verschijnen! Als moeder wil je er alles aan doen om je voor te bereiden op de komst. Het derde trimester is wanneer zwangere vrouwen meestal hun “nesting” -fase ervaren. Het is een natuurlijke drang om het huis schoon te maken en te organiseren.

Ondanks de eindeloze decormogelijkheden, zijn de top drie van must-have kinderkamerartikelen een babybedje, beddengoed en commode.

Wieg

Het is een veilige, stevige en gezellige ruimte voor je baby om ongestoord te slapen. Kies er een die geschikt is voor een opgroeiend kind en geschikt blijft tot de leeftijd van 3. Maar als ze uiteindelijk leren hoe ze er zelf uit kunnen klimmen, moet je het misschien eerder vervangen.

In de meeste landen worden wiegjes gereguleerd door strikte veiligheidsnormen. Kies tijdens het winkelen voor de volgende functies:

  • Een eenvoudig ontwerp, vrij van decoratieve elementen die aan kleding kunnen blijven haken of gevaar kunnen opleveren
  • Verticale lamellen op een onderlinge afstand van 2 3/8 inch of minder
  • Een stevig frame, zonder uitstekende bouten of schroeven
  • Stationaire zijkanten, in tegenstelling tot drop-sides, die als onveilig worden beschouwd

Probeer de matras tegelijk met fr ledikant te kopen om een ​​goede pasvorm te garanderen. Houd er ook rekening mee dat de meeste modellen niet voor gemonteerd zijn, dus houd rekening met extra tijd voor levering en installatie. Vermijd tot slot het kopen van een gebruikte wieg om geld te besparen, aangezien deze mogelijk niet voldoet aan de huidige veiligheidsvoorschriften.

Beddengoed

Veiligheid gaat ook voor design als het gaat om het beddengoed van je baby. Het enige wat je nodig hebt zijn wasbare matrashoezen en een hoeslaken met elastiek. Sla de kussens, dekens, opgevulde bumpers en knuffels over om de kans op verstikking of verstikking te verkleinen. Houd ze in de winter warm en lekker warm in een draagbare deken of slaapzak.

Commode

Plan een speciale ruimte voor het verschonen van je kleintje waar verse luiers, doekjes, crèmes en rompers netjes zijn georganiseerd. Veel tafels die tegenwoordig op de markt zijn, hebben ingebouwde planken en laden, waardoor deze benodigdheden binnen handbereik zijn.

Kies een stuk op een hoogte waar je gemakkelijk overheen kunt leunen. Zorg ervoor dat het aan alle vier de zijden barrières heeft en kan worden verankerd om omvallen te voorkomen. Een tafel die is uitgerust met een veiligheidsgordel is meestal de beste keuze. Maar dit betekent niet dat je je kind daar ooit onbeheerd moet achterlaten.

Meubels op een slimme manier rangschikken

De wieg moet uit de buurt van ramen, verwarmingen, wandkleden, stopcontacten en netsnoeren worden geplaatst. Houd een pad vrij tussen de deuropening en de wieg voor het geval je haast hebt of in het donker moet navigeren.

Controleer de speelgebieden nogmaals op scherpe voorwerpen en andere gevaren. Elimineer ventilatieobstructies en bevestig dressoirs en planken aan de muur. Het is ook verstandig om je commode en borstvoedingsstoel zo dicht mogelijk bij de wieg te zetten. Zorg dat je hier ook een kast hebt staan waar je de belangrijkste dingen kunt opbergen zoals speelgoed, je Tula free to grow en andere handige babyspullen.