Makkelijke klusjes om je huis mee op te knappen

Makkelijke klusjes om je huis mee op te knappen

Wil je je huis wat opknappen, maar ben je bang dat sommige klusjes te lastig zijn? Dat is geen probleem bij de klusjes uit deze lijst. Met het juiste gereedschap moeten deze klusjes iedereen lukken. Ze zijn gemakkelijk en maken je huis een stukje mooier.

Deurbeslag

Deurbeslag zijn alle losse delen aan je deur en zonder dat je het door hebt, hebben deze kleine details een grote impact op hoe de ruimte eruitziet. Alle deuren in huis vervangen kan een kostbaar klusje worden en is helemaal niet altijd nodig. Met een likje verf en nieuw deurbeslag kom je al een eind. Voor het vervangen van het meeste deurbeslag heb je alleen de juiste schroevendraaier nodig. Haal de oude klink los en schroef de nieuwe erop. Zo vervang je bijvoorbeeld je standaard deurklink met een moderne zwarte deurklink. Ook de scharnieren en sloten op badkamerdeuren kunnen vervangen worden om de look helemaal compleet te maken.

Lampen ophangen

Heb je nog steeds een verhuislamp hangen. Of simpelweg een lamp hangen die je niet meer mooi vindt? Deze kun je makkelijk zelf vervangen. Het leek mij ook een veel lastiger klusje dan het eigenlijk is. Vooral als er al een lamp hangt, is het ophangen van een nieuwe een eitje. Lees de instructies van de nieuwe lamp want dit kan per lamp verschillen. Je zult altijd eerst de stroom eraf moeten halen door een knopje uit te zetten in de meterkast. Daarna kun je de oude lamp loshalen. De nieuwe lamp hang je vaak aan een haakje aan het plafond. Als die er nog niet is moet je hier een gaatje voor boren en het haakje hierin schroeven. Steek de juiste draadjes in de gaatjes achter op de lamp en schroef deze vast. Hang de lamp aan de haak en je bent al klaar. Het is echt gemakkelijker dan het lijkt.