Leuke woonkamer ideeën

Leuke woonkamer ideeën

De woonkamer, een ruimte waar de meeste mensen erg veel tijd besteden. Een multifunctionele ruimte waar je soms wil genieten van de rust, soms tv wil kijken en soms gezellig je gasten wil entertainen. Hoe kun je een schilderij ophangen zonder boren of de tv wegwerken? Hoe zorg je gemakkelijk voor extra zit ruimte en welke andere leuke tips kunnen we bedenken voor deze ruimte? Je leest het hier.

Wanddecoraties

Wanddecoraties zijn de meest ondergewaardeerde woondecoraties. Vaak willen mensen niet de moeite doen om een gat te boren om wat aan op te hangen. Doordat het te veel moeite kost of omdat ze opzien tegen het dichten van het gat bij een eventuele verhuizing. En wat als je verkeerd boort en er een lelijk gat ontstaat op de verkeerde plek? De oplossing? Plakhaakjes! Een andere optie is ook om te kiezen voor een heel groot frame en deze op een kastje tegen de muur te laten leunen, zo hoef je helemaal niks aan de muur te bevestigen.

Geen tv in zicht

Veel mensen vinden een grote zwarte tv een grote stoorzender in de kamer. Soms wil je gewoon rust of even genieten met gasten, zonder een lelijk zwart gat wat de sfeer verpest. Gelukkig zijn er veel manieren om deze weg te werken. Plaats de tv in een inbouwkast of bouw een systeem wat de tv achter een schilderij verbergt.

Meer zitplek

De woonkamer is de perfecte plek om gasten te ontvangen. Maar hoe maak je flexibel extra zitruimte? Een manier is natuurlijk de klassieke klapstoeltjes uit de berging halen. Of de eetkamerstoelen aanschuiven. Een andere manier om flexibel te zijn met je meubilair is om een bank met een hocker te nemen in plaats van een vaste hoekbank. De hocker plaats je tegen de bank aan als je alleen thuis bent. Wanneer je meer gasten ontvangt schuif je de hocker los van de bank en heb je er weer wat zitplekken bij.