Knopmozaïek – ronde tegels voor een fris interieur!

Een nieuw kleurtje op de wand, zonder dat daar een kwast aan te pas komt? Dat kan met mozaïek! Deze kleine tegels zijn in allerlei tinten beschikbaar en zeer geschikt voor bijvoorbeeld de badkamer, keuken of hal. Ook qua vorm kun je alle kanten, zoals vierkant, hexagon of rond. Die laatste, zogenaamde knopmozaïek, is één van onze favorieten: speels, trendy én hartstikke fris. In deze blog lees jij daarom alles over ronde mozaïektegels en waar je de mooiste exemplaren vindt!


The Mosaic Factory

Als je op zoek bent naar mozaïek, is de kans groot dat je bij The Mosaic Factory uitkomt. Dit merk heeft een bijzonder uitgebreid assortiment mozaïek, waaronder een aantal collecties met ronde tegels. Zo heeft de London-collectie van TMF een aantal ronde mozaïektegels, maar biedt vooral de Venice-collectie veel keuze. Deze hele collectie bestaat uit knopmozaïek gemaakt van geglazuurd porselein, met een diameter van 19 millimeter. De Venice-mozaïek is bovendien 5,5 millimeter dik, waardoor deze ronde tegeltjes nóg speelser ogen.  

Knalkleur of pasteltint

Of je nu gek op bent felle kleuren of juist houdt van aardetinten, de Venice-collectie heeft voor ieder wat wils. Van knalrood tot pastelgroen en zelfs een mix van verschillende grijstinten: deze collectie heeft het allemaal in huis. Houd daarbij ook de kleur voeg in gedachten, want deze is bepalend voor hoe de ronde mozaïek er uiteindelijk uitziet. Een voeg in dezelfde kleur als de tegel ziet er bijvoorbeeld wat rustiger en strakker uit, terwijl een contrasterende voegkleur meer opvalt en dus drukker oogt. 

Mooi én veelzijdig

Ronde mozaïektegels zien er niet alleen hartstikke mooi uit, ze zijn ook bijzonder veelzijdig qua toepassing. Waar je vierkante of hexagon mozaïek eigenlijk alleen vlakke oppervlaktes kunt verwerken, kun je met knopmozaïek ook heel goed rondingen betegelen. Daarmee bedoelen we bijvoorbeeld een balie of een keukenblok. Alle mozaïek uit de Venice-collectie is geschikt voor op de wand, maar de matte tegels kunnen ook op de vloer van ruimtes waar weinig of met blote voeten gelopen wordt. Welke kleur je ook kiest en waar je ze ook toepast, deze ronde mozaïektegels frissen gegarandeerd elke ruimte op!