Kies voor aluminium kozijnen

Kies voor aluminium kozijnen

Een alternatief voor kunststof kozijnen is aluminium kozijnen. Met aluminium kozijnen kies je evengoed voor een duurzame optie. Aluminium geeft natuurlijk een andere look aan je woning en de uitstraling van je woning. Dit materiaal kan zowel voor ramen als deuren gebruikt worden. Of het nu gaat om draaikiep ramen, tuimelramen of vaste kozijnen, maakt niet uit. Het kan allemaal met aluminium. En het oogt net iets anders dan kunststof.

Design overwegingen

Bij aluminium kozijnen staat design hoog in het vaandel. Er zijn verschillende opties voor je aluminium kozijnen. Zo kun je zelf bepalen of je liever smalle of juist robuuste kozijnen hebt. Ook zijn er mogelijkheden voor geheel vlakke kozijnen of juist met een opstaande rand. Alle aluminium kozijnen zijn voorzien van verborgen beslag en onzichtbare afwatering. Dit is niet alleen design-technisch mooi, maar ook praktisch tijdens het schoonmaken. De coating van de kozijnen kies je zelf. Dit kan in RAL-kleuren of in Smart Colours.

Kleur kiezen

De RAL-kleuren hebben een klasse 1 coating. Deze coating is goed bestand tegen weersomstandigheden en is duurzaam. Smart Colours hebben een klasse 2 coating. Dit wil zeggen dat ze nog beter bestand zijn tegen weersomstandigheden. Vooral aan de kust is het de moeite waard om deze kleuren te overwegen. Naast de coating wordt wind- en waterdichtheid verbeterd door het aanbrengen van dichtingen tijdens het productieproces in plaats van op de werf.

Designs

Er zijn verschillende designs waar je voor kunt kiezen bij de aluminium kozijnen. Zo zijn er de Decal U88 Standaard, New Steel, Hidden, Doors and folding doors. Dan zijn er nog de Decal U94 Retro, Decalu 110 steel en Decalu163 Slide. Het moge duidelijk zijn dat de 163 Slide, 88 Doors en 88 folding doors bedoeld zijn voor schuifpuien. De 94 Retro en 110 steel hebben meer profiel in de kozijnen dan de 88 Standaard en New Steel. De 88 Hidden is helemaal vlak.