Je woning een andere look geven

Miljoenen Nederlanders vervangen jaarlijks hun interieur van de woning. Over het algemeen gebeurt dit omdat men het huidige interieur wel een keertje zat is of gewoonweg eens wat anders wil. Het is niet gek dat je eens in de zoveel tijd eens wat anders wilt als je er iedere dag tegenaan kijkt.

Doorgaans veranderen we onze look in de woning door het interieur te vervangen, toe te voegen of te verwijderen. Als je de gehele uitstraling van de woning wilt veranderen dien je het groots aan te pakken. De meest impactvolle verandering is misschien wel het veranderen van de uitstraling van de muur. In deze blog geven we je daarom enkele tips hoe jij de muren van jouw woning kunt aanpassen.

De muren een ander kleurtje verven

Terwijl behangen relatief moeilijk is, is verven dat juist best gemakkelijk. Wanneer je tape over de randen van de muren plakt kan er eigenlijk al bijna niets meer mis gaan. Het aanbrengen van de verf zelf is namelijk erg gemakkelijk. De enige nadelen die komen kijken bij het verven is de beperkte keuzevrijheid. 

Als je voor verven kiest kun je alleen maar kiezen uit verschillende kleuren. Voor het mooiste resultaat kun je overigens zelfs maar uit één kleur per muur kiezen. Je kunt de muur natuurlijk wel in meerdere kleuren verven, maar het resultaat wordt meestal niet zo mooi als dat het wordt wanneer je kiest voor één kleur. 

Behangen

Door een muur te behangen kun je deze precies de uitstraling geven die je wilt. Dit is dan ook het grootste voordeel van behang ten opzichte van de andere manieren om je muur te veranderen. Behang kan namelijk volledig naar eigen wens geprint worden. Denk hierbij aan verschillende kleuren, patronen maar ook op het gebied van structuur zijn er tal van mogelijkheden in behang. De hoofdreden die mensen tegenhoudt als het gaat om behangen is de secuurheid waarmee het behang dient aangebracht te worden.

Zeker als het om een woonkamer gaat wil je dat het behang er perfect en strak uitziet. Als je wel graag wilt behangen maar nog niet precies weet hoe dit moet raden we je aan om hier eerst mee te oefenen. Kies een kamer uit waar je niet zoveel komt en probeer hier eerst behang in aan te brengen. Zo kun je in de babykamer oefenen met babykamer behang of bijvoorbeeld in een kinderkamer met behang kinderkamer. Wanneer je hier genoeg mee geoefend hebt en je eigen behang-kwaliteiten vertrouwd kun je ook jouw woonkamer behangen!