Je kunt bij elk weer zonnebrandcrème dragen

Je kunt ervan uitgaan dat zonnebrandcrème alleen op zonnige dagen mag worden gebruikt, maar dat is niet het geval. Het is ook essentieel om zelfs op bewolkte dagen zonnebrandcrème te dragen. Zonnebrand factor 50 bestellen is essentieel. Wat je misschien niet weet, is dat zelfs op bewolkte dagen ongeveer 80 procent van de uv-stralen van de zon door de wolken kan gaan. Er is altijd een zonsopgang, zelfs als het sneeuwt. Het is van het grootste belang om je huid het hele jaar door te beschermen tegen uv-straling, ook in de winter. Dus als je denkt dat het ideaal is om geen zonnebrandcrème te gebruiken als het bewolkt is, denk dan nog eens goed na.

Hoog SPF-nummer staat niet gelijk aan hoge bescherming

Laat je niet misleiden door te denken dat een hoge zonnebrandcrème meer bescherming biedt. Een zonnebrandcrème 75 of zonnebrandcrème 100 is niet per se beter dan een zonnebrandcrème factor 30 of zonnebrandcrème SPF 50. Je kunt echter het beste zonnebrand bestellen met factor 50. Om een ​​breder beschermingsspectrum te hebben, moet de UV-stralingsbescherming minimaal een derde zijn (1/3) van de UVB-stralingsbescherming. Een zonnebrandcrème met een hogere SPF biedt een hogere UVB dan een UVA-bescherming.

Wat geeft zonnebrandcrème aan?

Het is gemakkelijker om te suggereren dat als je voor een lange periode in de zon wilt blijven, het voor de hand ligt om een ​​SPF te gebruiken met een hoger nummer, zoals SPF50 of meer. Maar dat is niet het geval; het is veel ingewikkelder dan dat. Een SPF 15 blokkeert 94% van de UVB-stralen, SPF 30 blokkeert 97,5% van de UVB-stralen en SPF 50 blokkeert 98,5% van de UVB-stralen. Dus eigenlijk geeft een zonnebrandcrème met SPF 30 ongeveer 4% meer bescherming dan SPF 15. Dit houdt in dat het niet nodig is om je zonnebrandcrème te verdubbelen. Een SPF 50 blokkeert meer UVB-stralen dan een SPF 15 of SPF30 in je huid toelaat. Dus om het simpel te houden raden de meeste huidartsen aan om een ​​SPF 50 te gebruiken.