Huis kopen met mijn broer of zus

Voor een hypotheek met broer of zus kan u meestal niet bij de bank terecht. Lex Wonen regelt een woningwaarderapport, het bod, de hypotheek, taxatie en notaris zodat u eindelijk uw eerste eigen huis kan kopen!

Het bedrag aan hypotheek kan nooit hoger zijn dan de waarde van het huis. Hoger bieden dan de woningwaarde kan wel maar dan zal u als broer of zus zijnde met eigen geld of overwaarde moeten overbieden.

Zonder stres een hypotheek afsluiten samen met uw broers of zussen is een mooie investering via Lex Wonen. Eindelijk allemaal in een eigen huis. Allemaal op dat adres samenwonen en samen ingeschreven staan is verplicht.

Kunnen broer en zus samen een huis kopen?

Huis kopen met twee broers of zussen vergt best wel wat tijd maar wel een mooie investering in 2021. Hypotheek met broer of zus regelen wij dagelijks. Lex Wonen helpt u met:

 • Aankoop
 • Koopakte
 • Woningwaarde
 • Taxatie
 • Notaris
 • Hypotheek

Bovenstaande werkzaamheden zijn noodzakelijk als u samen met broer of zus een huis koopt. Veel meer mogelijkheden met een broer zus hypotheek. Samen met broer of zus is het ook makkelijker om te overbieden op een huis.

Waarom kopen broer en zus een huis?

Huis kopen met broer of zus als belegging

Woningprijzen worden abnormaal hoog en alléén kan je geen huis meer kopen. Huis kopen met broer of zus betekend dat u de oplopende prijzen wel aankan. Samen heeft u veel meer spaargeld en hoger inkomen waardoor u meer kan bieden op een huis.

Wij begeleiden u van A tot Z als u met uw broer of zus een huis koopt. Zijn er zaken wat u zelf wil doen dan is dat geen probleem. Omdat wij weten dat een broer en zus hypotheek spannend is zijn wij 7 dagen per week bereikbaar vanaf 05.30 uur. Alles no-cure no-pay. 

 • Samen veel meer hypotheek mogelijk is
 • Eindelijk eerste huis kopen
 • Samen met broer meer eigen geld om te kopen
 • Hoge huurbedragen zat zijn
 • Kapitaal opbouwen door overwaarde
 • Ruimer wonen dan alleen kopen
 • Voor de gezelligheid

Let op met kredieten! Heeft u of uw broer kredieten in de bkr? Een lening verlaagt de hypotheek en dan wordt een huis kopen met broer lastig. Heeft u geen eigen geld voor de hypotheek dan is het mogelijk om de kosten koper te lenen.

Hypotheek samen met broer of zus een mooie investering

Wij helpen u met GRATIS  met een woningwaarde rapport. U kiest zelf welke werkzaamheden wij gaan uitvoeren. Geef gerust uw droomwoning op voor indicatie woningwaarde. Huis kopen samen met broer doen wij wekelijks en kan een mooie investering zijn. Let op! Overbieden huis door boven de vraagprijs een bod uit te brengen is momenteel standaard.

Belangrijke zaken als u samen met broer of zus hypotheek sluit

Stel u koopt met uw zus samen een huis voor € 250.000,-. Na 10 jaar is de waarde € 340.000,-. De hypotheek van € 250.000,- heeft nog  een saldo  van € 182.000,- door de aflossingen in de afgelopen jaren. Verkoopt u samen het huis voor € 340.000,- dan bedraagt de overwaarde € 158.000,- Dat komt door de waarde ontwikkeling woning en de aflossingen gedurende 10 jaar van € 68.000,-. 

Per persoon € 79.000 overwaarde om zelf wat te kopen in de toekomst. Mooie investering toch, had u gewoon gehuurd dan was u zeker € 100.000,- aan huur kwijt geweest. Houdt u er ook rekening mee dat alleen overbieden vaak niet voldoende is. Een bod zonder voorbehoud van financiering gebeurd sinds 2021 steeds vaker, in 50% van de gevallen.

Hypotheek met broer of zus, samen onder één dak

Alléén is het lastig kopen, steeds vaker krijgen wij het verzoek voor een broer zus hypotheek. Banken doen dit meestal niet. Lex Wonen kan u helpen. Door de lage rentes zijn uw hypotheeklasten laag en u bouwt maandelijks kapitaal op. U bent wel verplicht om daadwerkelijk samen onder 1 dak te wonen en op dat adres ingeschreven te staan. Meestal krijgen wij jonge mensen hier die als broer en zus een hypotheekwillen afsluiten.  

Sommigen zijn van plan om de woning dan over een jaar of 10 te verkopen en dan op eigen benen verder. Overwaarde willen ze dan beiden gebruiken voor andere woning. Dit is niet geheel zonder risico. Stel dat er geen overwaarde is maar en restschuld? U kan zich dat bijna niet voorstellen, er is krapte op de huizenmarkt maar in theorie is dat mogelijk.’

Gelukkig is de kans op een restschuld bijna nihil omdat u sinds 2018 nooit een hogere hypotheek kan afsluiten dan de waarde van de woning en omdat u verplicht bent om de hypotheek af te lossen in 30 jaar tijd. Gaat een ieder over 10 jaar zijn eigen pad dan is er al een heel groot deel van de hypotheek afgelost.

Even een klein voorbeeld. Thea en haar zus Lia kopen samen een huis in 2020 voor € 300.000,-. Door de verplichte aflossing hebben ze in 2030 nog een hypotheek van € 203.000,-. Stel nu dat de waarde van de woning 20% daalt? De waarde van de woning bedraagt dan nog € 240.000,-. U heeft dan nog steeds geen restschuld omdat uw schuld lager is dan de woningwaarde op dat moment. Uitsluiten kunnen wij uiteraard nooit.

Overwaarde of restschuld

Samen de overwaarde delen als u in de toekomst besluit om het huis te verkopen. LET OP! Als er een restschuld is dan dient u dit ook samen op te lossen. Wellicht is een restschuld ondenkbaar want de huizenprijzen stijgen nog steeds behoorlijk. Helaas kunnen wij niet in de toekomst kijken. Wel is het zo dat er een enorm te kort is aan woningen, dit stuwt de prijs omhoog.

Wat is de woningwaarde?

Heeft u samen met uw broer of zus een huis gezien? Bereken woningwaarde van uw droomhuis. Als u een waarde rapport heeft is het veel makkelijker onderhandelen. Vraag Lex Wonen naar de aankoopstrategie. Let op! Het wordt steeds lastiger om een huis te kopen omdat er wordt overboden. Door ons kadastraal onderzoek kan u overbieden op een huis zonder dat het u een vermogen kost. 

Huis kopen met broer of zus is groter wonen

Verrassend hoge hypotheek als je samen met broer of zus een huis koopt. Voor de hypotheekrente hoeft u het niet te laten. Hypotheekrentes van 0,96% voor 10 jaar is historische lage hypotheekrente.

Bij de bank kan u niet terecht voor een hypotheek met familieleden. Lex Wonen helpt u met een hypotheek en een woning. Degelijk hypotheekadvies zodat beiden weten hoe het zit. Meer info nodig?  Bel ons 7 dagen per week van 07.00 uur tot 21.30 uur.

Huis kopen met ouders neef of nicht? Het kan allemaal via Lex Wonen. Samen kopen met broer of zus geeft meer wooncomfort door hogere inkomens. Samen met broer of zus een nieuwbouw boerderij bouwen behoort tot de mogelijkheden.

Een hypotheek met 3 broers of zussen kan ook. Let op! Indien er meerdere woningen verkocht moeten worden dan moet u weten dat een overbruggingskrediet slechts op 1 huis kan worden afgesloten.

Maandlasten broer en zus die huis kopen

Samen met uw broer of zus zijn de maandlasten makkelijk te betalen. Klik straks ook even boven in uw scherm op “beoordelingen”. Hier staan reviews van klanten die wij reeds geholpen hebben. Lees hun bevindingen.

Laagste hypotheekrentes voor zussen en broers die een huis kopen

De meeste familieleden die bij ons komen voor het advies zijn bang voor torenhoge hypotheekrentes omdat geen bank wil helpen.

Onzin, u krijgt via Lex Wonen de normale hypotheekrentes en u krijgt gewoon een hypotheek met NHG indien u wenst. Huidige hypotheekrente 10 jaar rentevast periode is 0,96%.