Hoe vraag je een asbest offerte aan?

Is jouw huis gebouwd voor 1994? Dan ben je verplicht om een asbestonderzoek of inventarisatie te laten doen als je wilt gaan verbouwen. Dat is natuurlijk best schrikken als je net al veel geld hebt uitgetrokken voor de geplande verbouwing of renovatie. Het is alleen nog vervelender als je verbouwing of renovatie stil komt te liggen omdat jij niet op tijd een onderzoek hebt aangevraagd en er asbest wordt aangetroffen. Sterker nog, omdat het bij wet dus verplicht is om zo’n onderzoek te laten doen, kan je er ook nog eens mee in de problemen komen als je dit niet op tijd laat doen. Vraag daarom op tijd een asbest offerte aan zodat je qua prijs precies weet hoe je ervoor staat.

Niet zichtbaar met het blote oog

Asbest deeltjes zijn zo klein dat je ze met je eigen blote ogen niet kan zien. Maar ze komen wel vrij als je per ongeluk een stuk isolatiemateriaal beschadigd. Deze onzichtbare deeltje zijn ook heel vervelend omdat ze erg schadelijk zijn voor de gezondheid. Ze kunnen een aantal nare ziektes veroorzaken zoals kanker of asbestos. Dit wil je uiteraard zien te voorkomen. Vraag dus altijd op tijd een offerte aan voor een asbestonderzoek. Hierdoor weet je precies hoeveel je kwijt gaat zijn en kan je dit begroten in je bouwbegroting.

Heel vervelend dus

Kortom, asbest is heel vervelend om in huis te hebben. Gelukkig als je een beetje oplet en kennis hebt van wanneer jouw huis is gebouwd kan je van tevoren al gokken of je een asbestonderzoek en dus een offerte nodig hebt. Je gaat heel blij zijn met jezelf als dit allemaal netjes geregeld is voordat de verbouwing van start gaat. Normaal gesproken zijn verrassingen heel leuk maar niet als het gaat om een verbouwing, asbest en de hoeveelheid geld die het kost als je er niet op tijd achter komt.