Hoe je de ultieme luxe badkamer creëert

Met veel aandacht voor detail en een zorgvuldige planning kan in elke woning een luxe badkamer worden gecreëerd. Of je nu een moderne of traditionele smaak hebt, in luxe badkamers gaat het allemaal om het creëren van een ruimte waar je echt kunt ontsnappen en tot rust kunt komen. Én, wist je dat je helemaal geen reusachtige ruimte nodig hebt? Dit is hoe je een luxe badkamer creëert.

Luxe materialen

Wil je een luxe badkamer? Dan zijn luxe materialen absoluut essentieel. Het is zeker de moeite waard om te investeren in materialen zoals steen en massief hout om een verfijnde uitstraling aan de kamer te geven. Vanwege de kwaliteit zijn marmer, kalksteen en travertijn erg populaire keuzes in luxe badkamers. Om dit te implementeren raden we de keramische tegels van Ceramica Vloeren aan. Gebruik voor een naadloze afwerking hetzelfde materiaal op de vloeren en muren. Let op dat je vloertegels niet te klein zijn! Bij luxe badkamers horen grote tegels, dus denk minimaal aan vloertegels 60×60 of groter.

Stijlvol meubilair

Opslag is altijd al belangrijk geweest in een badkamer, maar in een luxe kamer kun je absoluut geen rommel hebben. Genoeg opslag is dus belangrijk. Kies voor de meubels voor hout of witte hoogglans afwerkingen die een tijdloze aantrekkingskracht hebben. Achter het meubelstuk wil je een grote spiegel hangen. Deze zal namelijk het natuurlijke licht dat de badkamer binnenkomt weerkaatsen, waardoor de ruimte luchtiger en ruimer oogt.

Badkamer must-haves

Als je het geluk hebt om voldoende ruimte te hebben, neem dan apart een bad en douchecabine in je badkamer op. Natuurlijk hang je in de douchecabine een grote, vaste douchekop met een regenachtig effect en kies je voor een inloopdouche met glaspanelen. Indien mogelijk, leg je alle aandacht op een vrijstaand bad dat opvalt, ideaal gepositioneerd in het midden van de kamer of voor een reusachtig raam. Kies voor een klassiek vormgegeven badkraan voor een tijdloze elegantie. Als laatste wil je de witte handdoeken en badjassen natuurlijk niet vergeten!