Hoe je de inktcartridge op de juiste manier bijvult

In plaats van nieuwe inktcartridges voor je printer te kopen, is het goedkoper om navulinkt te gebruiken. Als je printer geen inkt meer heeft, kun je eenvoudig met een servicedienst praten. Deze professional kan je efficiënt helpen met het bijvulproces. Dit vereist echter ook een meerprijs. Om het goedkoper te maken kun je de taak gewoon zelf uitvoeren. Je moet er echter voor zorgen dat je fouten vermijdt als je geen problemen wilt krijgen.

Dingen die je niet moet doen bij het bijvullen van printerinkt

De grootste fout die je kunt maken wanneer je probeert cartridges bij te vullen, is haast hebben. Doe dit werk nooit als je haast hebt. Dit gedrag veroorzaakt alleen problemen zoals het morsen van inkt en klonteren. Aangezien deze taak niet veel tijd in beslag neemt, moet je dit langzaam doen. Geduld zal de klus perfect klaren en dit zorgt voor volledige absorptie van de inkt. De volgende fatale fout is om het bijvulproces uit te stellen of te wachten tot de inktcartridge helemaal leeg is. Zodra de sponzen in de cartridge zijn uitgedroogd, is bijvullen bijna onmogelijk. De beste tijd om het bij te vullen is wanneer de inkt de lege markering bereikt.

Andere fatale fouten om te vermijden

Er zijn andere fatale fouten. Je injecteert de spuit bijvoorbeeld maar op één plaats. Het kan een probleem worden omdat het vaak leidt tot een ongelijkmatige inkt verdeling. Wanneer de inkt via een enkele plek binnenkomt, wordt deze niet effectief opgenomen in sponzen. Aan de andere kant zorgt het injecteren op verschillende locaties ervoor dat de inkt zich gelijkmatig door de sponzen verspreidt. Bovendien moet je een simpele fout vermijden, zoals het over het hoofd zien van de reinigingsprocedure van de navul spuiten. Voordat je de spuit opnieuw vult, moet je de spuit reinigen om vermenging van kleuren in de patroon te voorkomen.

Hulp krijgen bij het bijvullen van inktcartridges

Als je geen vertrouwen hebt in het bijvullen van een inktpatroon, kun je gewoon een professional inhuren. Deze persoon kan je goed helpen met deze taak dankzij zijn ervaring, vaardigheden en uitrusting. In dit geval moet je wat geld uitgeven om voor de service te betalen.