Hier moet je op letten bij het kopen van een dressoir kast!

Hier moet je op letten bij het kopen van een dressoir kast!

Een dressoir kast heeft veel voordelen. Je kunt er veel spullen in kwijt, die je regelmatig in de woonkamer gebruikt. Bovendien is de kast erg laag, vergeleken met een ‘normale’ kast, waardoor de woonkamer minder vol oogt. Tevens kun je de vlakke bovenkant nog gebruiken voor leuke accessoires als fotolijsten en kaarsen. Wil je een dressoir kast kopen? Dat kan bij debameubelen.be. Wel is een er aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een dressoir kast. Je leest er alles over in dit artikel.

Wat is de gewenste grootte?

Dressoir kasten zijn in alle soorten en maten te koop. Welk formaat je kiest, is vooral afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je in je woonkamer hebt. Als je een kleine woonkamer hebt, heb je natuurlijk geen ruimte voor een joekel van een dressoir kast. Wat je kunt doen als je weinig ruimte in de breedte hebt, is een diepere dressoir kast kopen. Zo hoef je geen heel grote dressoir kast te kopen, maar kun je er toch genoeg spullen in kwijt.

Van welke materialen is de kast gemaakt?

Wil je een dressoir dat gemaakt is van metaal, hoogglans lak, hout of zelfs een combinatie van verschillende materialen? Wat betreft materialen voor dressoirs, is er volop keus. Aangezien alle materialen stevig zijn, zal de keuze waarschijnlijk worden gebaseerd op het uiterlijk van het dressoir. Maar ook de mate van onderhoud kan een rol spelen. De kleur van het dressoir is in de meeste gevallen afhankelijk van het materiaal. Al kun je houten dressoirs wel verven, natuurlijk.

Open of dicht?

De meeste dressoirs hebben dichte deuren of lades, waardoor alle spullen goed zijn opgeborgen en uit het zicht zijn verdwenen. Maar er zijn ook dressoirs die helemaal of gedeeltelijk open zijn. Zo zijn er dressoirs met enkele open plankjes met daarnaast dichte lades. Als je voor een (gedeeltelijk) open dressoir kast kiest, heb je meer ruimte voor decoratie, maar minder opbergruimte.