Help, mijn slot gaat niet meer open!

Is de deur dicht en kom jij er niet meer in? Dat is heel vervelend. Gelukkig is de oplossing dichtbij. Maar, voordat we de ideale oplossing voor jouw slotprobleem kunnen vinden, is het eerst belangrijk om uit te zoeken wat bij jou de problemen veroorzaakt. 

De sleutel

Een veelvoorkomende oorzaak van een slot dat niet meer open gaat, is een kapotte sleutel. Kijk daarom eerst of jouw sleutel niet gebogen of beschadigd is. Dit kan ervoor zorgen dat je sleutel vast blijft zitten in je slot en je hem er vervolgens niet meer uitkrijgt. Zit je sleutel vast? Probeer er dan niet te hard aan de trekken en te duwen. Een gebogen sleutel kan de veertjes in het cilinderslot kapot maken en daarmee grote schade veroorzaken waardoor je een geheel nieuw slot moet installeren. Verder kan hard trekken ervoor zorgen dat de sleutel afbreekt in het slot. 


Krijg je zelf geen beweging in de sleutel of is de sleutel inmiddels al afgebroken in het slot? Dan is het tijd om een betrouwbare slotenmaker in te schakelen. De slotenmaker beschikt over hulpmiddelen om je sleutel op een veilige manier uit het slot te halen. Zo kun je het slot gewoon blijven gebruiken. Een slotenmaker kun je bijvoorbeeld vinden op het verzamelplatform www.slotenprobleemkwijt.nl.

Het slot

Een slot wordt intensief gebruikt en daardoor kunnen door de jaren heen slijtageproblemen ontstaan. Zo kan er vuiligheid in het slot komen of roestplekken ontstaan in de onderdelen van het slot, waardoor het slot blokkeert en niet meer open gaat. Gelukkig kun je hier zelf iets aan doen door slotenspray in het slot te spuiten. Deze smeert de binnenkant van het slot. Helpt de slotenspray niet? Dan moet het slot vervangen worden. Een cilinderslot vervangen is een secuur werkje en vraagt om expertise. Een verkeerd geplaatst cilinderslot kan er namelijk voor zorgen dat jij binnenkort weer voor een gesloten deur staat. Schakel daarom een slotenmaker in om jouw nieuwe slot te plaatsen. Deze heeft het juiste gereedschap en de ervaring om jouw slot te vervangen. 

Of is het de deur?

Heb jij een houten voordeur en kom je het huis niet in? In de warme zomer gaat hout uitzetten waardoor het slot niet meer optimaal aansluit. Dit zorgt ervoor dat het slot klemt en jij er geen beweging in krijgt. Je test dit gemakkelijk door je deur iets op te tillen aan de deurklink en vervolgens je sleutel weer in het slot te draaien. Hoor je een klik? Dan is het slot open en weet je dat je geen slotenmaker hoeft in te schakelen.