Gluren in de natuur

Gluren in de natuur

Stel, je hebt gemerkt dat je altijd poot afdrukken in je tuin hebt maar je kan maar niet ontcijferen waar deze vandaan komen of van welk dier ze zijn. Of misschien werk je wel in de natuur en ben je geïnteresseerd in de flora en fauna die zich daar gedurende de uren van de dag voortbeweegt. Wat het ook is dat jouw interesse heeft gewekt voor de natuur een wildcamera is waarschijnlijk precies waar jij nu naar op zoek bent.

De wildcamera

Er zijn verschillende soorten wild camera’s. Net als bij gewone camera’s zit er vaak een verschil in pixels en in wat voor kwaliteit ze video opnemen. Hier moet je dus even goed bij stilstaan en bedenken wat voor jou de beste specificaties zijn. De camera’s zijn vaak bedekt met een camouflage print waardoor ze niet snel zullen opvallen in de natuur. Dit is wel handig want de dieren moeten niet schrikken van het apparaat, dan zal het erg lastig worden om ze vast te leggen. Je kan de camera bijvoorbeeld vast maken aan een boom of aan een hek. Het hangt er een beetje vanaf van welk perspectief je de dieren wilt vastleggen. Als je ook s’nachts dieren wilt filmen of fotograferen dan is het handig om een camera aan te schaffen die een goede nacht visie heeft.

Voor de echte natuurliefhebbers

Met een wildcamera kan je dus de geheime dierenwereld vastleggen die zich bevindt in jouw achtertuin. Met zulke beelden kan je veel leren over het gedrag van dieren maar ook bijvoorbeeld erachter komen welk beest altijd van jouw mooie nieuwe planten zit te eten. Van de camera kan je dus veel plezier hebben maar ook ontzettend veel leren. Wie weet ontdek je wel een nieuwe passie en begin je aan een volkomen nieuwe carrière als bioloog.