Een woning kopen in het buitenland zonder makelaar? Niet doen!

Wanneer je op zoek gaat naar een woning in het buitenland kan het misschien verleidelijk zijn om dit op eigen houtje te doen. Veel mensen die een woning in het buitenland willen aanschaffen hebben dit namelijk al eens in Nederland gedaan. Vaak wordt er dan ook gedacht dat dit niet al te veel problemen zal opleveren, maar in de praktijk is helaas niets minder waar. In dit blogartikel gaan we je dan ook vertellen waarom het in principe altijd belangrijk is om een makelaar in de hand te nemen tijdens je zoektocht naar een woning in het buitenland.

Makelaars kennen de markt

De woningmarkt in het buiteland zit hoogstwaarschijnlijk anders in elkaar dan je in Nederland gewend bent. Neem bijvoorbeeld Spanje. In dit land is het vrijwel onmogelijk om te onderhandelen over de prijs, aangezien deze op voorhand wordt vastgesteld door de projectontwikkelaar. Wanneer je dit in de eerste instantie niet weet en gaat onderhandelen kan je deze woning al redelijk snel vergeten, voor jou zijn er immers tientallen anderen die niet over de prijs zullen onderhandelen. 

Ze spreken de taal

 Een ander belangrijk voordeel van een makelaar in het buitenland is dat zij dit taal van dit land spreken. In dit geval hebben we het over de letterlijke taal van het land, maar bijvoorbeeld ook de taal van de bureaucratie waarin veel landen nog sprake van is. Een Nederlandse makelaar in Alicante weet bijvoorbeeld hoe je de zoektocht naar een woning het beste aan kunt pakken en hierdoor wordt het dan ook mogelijk om je kansen op de woningmarkt aanzienlijk te vergroten.

Vertrouwd aanbod

Wanneer je met een gerenommeerde makelaar in zee gaat zal je er vrijwel altijd van uit kunnen gaan dat het woningaanbod voldoet aan alle juridische eisen die door de overheid worden opgesteld. Hoewel dit in Nederland logisch klinkt is dit in het buitenland helaas niet altijd het geval. Door een makelaar in de hand te nemen wordt het dan ook mogelijk om juridische problemen te voorkomen en geloof ons wanneer we je vertellen dat dit absoluut de moeite waard is.

Wij hopen dat je door dit blogartikel een beter inzicht hebt gekregen in het belang van een goede makelaar in het buitenland. Natuurlijk is het ook nog belangrijk om niet zomaar met de eerste de beste makelaar in zee te gaan en kies dan ook de makelaar waar je het beste gevoel bij hebt.