Een scandinavische look voor jouw slaapkamer

EG Photography

Wil je jouw slaapkamer een scandinavische look geven? Deze woonstijl kenmerkt zich onder andere door de lichte en open ruimtes, maar ook het gebruik van warme en duurzame materialen. Verder straalt een scandinavisch interieur veel rust en puurheid uit. Wanneer je jouw slaapkamer een scandinavische look wilt geven, straalt deze ruimte tijdloosheid uit. Door het gebruik van de juiste items, zoals een houten jaloezie of een ander houten item, zorg je voor een bijzonder effect. Ontdek hier de manieren waarop jij je slaapkamer kunt omtoveren tot een scandinavische droom. 

Raamdecoratie in een scandinavische inrichting

Raamdecoratie heeft een toegevoegde waarde, zeker in een scandinavische inrichting. Het zorgt niet alleen voor stijl en luxe, maar heeft daarnaast ook een praktische kant. Om voor de scandinavische stijl te kiezen, zijn shutters een goede keuze. Shutters worden meestal gemaakt van hout; een duurzaam materiaal waarmee je jouw slaapkamer een extra scandinavisch tintje kunt geven. Een groot voordeel is dat shutters verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Je kunt kiezen voor wit, maar ook voor grijs of een warme aardetint. Deze kleuren doen het goed in een scandinavische inrichting. 

Meer inspiratie? Inhuisplaza

Behalve shutters zijn er nog meer manieren waarop je raamdecoratie kunt integreren in je woonkamer. Vooral als je op zoek bent naar iets dat past bij de scandinavische stijl kun je bij inhuisplaza.nl terecht. Hier vind je niet alleen een zeer uitgebreid assortiment, maar kun je ook terecht voor advies. Wil je een bepaalde raamdecoratie laten plaatsen of ben je benieuwd naar de voordelen van raamdecoratie in je slaapkamer? Dan kun je hier altijd terecht voor de hulp die je nodig hebt. 

Het gebruik van kleur

Zoals eerder aangegeven is kleur een zeer belangrijk onderdeel wanneer je een scandinavische slaapkamer wilt creëren. De kleuren in deze stijl zijn over het algemeen wit, grijs en diverse houtsoorten. De basiskleur is wit, dit zie je dan ook vaak terug in de scandinavische woonstijl. Verder is het bijna nooit het geval dat je een felle kleur tegenkomt. 

Het is goed mogelijk om het wit te combineren met een andere kleur, lichtblauw of lichtgeel. Meestal wordt contrast teruggebracht door het gebruik van grafische prints op wanden. Ook een goed idee: mooie groene planten in grote potten, gemaakt van een natuurlijk materiaal. Zo kun jij volop gaan genieten van je slaapkamer in scandinavische sfeer. Kijk online voor nog meer inspiratie! Lees voor meer inspiratie en tips deze blog.