Een industriële badkamer: tips voor het inrichten

Een industrieel interieur is iets wat nu helemaal hip is in de wereld van interieur design! Kenmerkend door de robuuste en donkere elementen, deze woonstijl is perfect voor mensen die houden van een beetje edge binnen hun woning. Hoewel het nu ook heel populair is om de badkamer een luxere uitstraling te geven, de laatste trends draaien steeds meer om aandacht aan de natuur en het milieu. Dus wil je een ruimte waar je jezelf even kan terugtrekken, maar wel ergens wat functioneel en minimalistisch oogt? Overweeg dan om jouw badkamer in een industrieel jasje te gieten.

Zo geef je jouw badkamer een industriële uitstraling

Enkele kenmerkende elementen voor een industriële badkamer zijn de robuuste, natuurlijke elementen die gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan de materialen beton, staal en hout. Dit soort natuurlijke accenten moet je zeker laten terugkomen in je badkamer geshopt bij Bathroom Manufactory: zo creëer je namelijk de functionele uitstraling van een industriële interieur. Of wat dacht je van een betonnen vloer en een onafgemaakte muur van bakstenen?

Het kleurenpallet van een industrieel interieur is ook redelijk simpel, aangezien de bouwstijl geïnspireerd is op oude fabrieken. De meest voorkomende kleuren bij een industriële stijl zijn zwart, wit, grijs en bruin. Als je meer kleur wil toevoegen aan je badkamer, dan kan je ervoor kiezen om ook spullen of meubels te plaatsen die een aards tint hebben, zoals een badkamermeubel 70 cm. Op deze manier geef je aandacht aan de buitenwereld op een subtiele manier wat heel mooi oogt.

De grote meubels in de badkamer (zoals de wastafel, wc, bad of douche) kunnen de industriële sfeer nog extra benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan een badkamermeubel van metaal of plaats een grote, industriële lamp in je badkamer. Wat ook erg trendy is zijn kranen gemaakt in een industriële stijl: denk bijvoorbeeld aan een zwarte kraan met een witten, marmeren wasbak. Deze zijn zeker een eyecatcher in de badkamer!