Een fijne sfeer creëren in je kantoor

In je kantoor breng je heel wat tijd door, het is dan ook belangrijk dat je jouw office een inspirerende plek maakt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen zich beter kunnen concentreren in een opgeruimde omgeving en met een fijne sfeer. In deze blog leggen wij je uit hoe je jouw kantoor omtovert tot een stijlvolle ruimte.

Creativiteit stimuleren

Als je kantoor een rommeltje is, is dit niet echt motiverend om lekker aan het werk te gaan. Ook zorgt een chaos in je werkruimte voor een chaos in je hoofd. Dit wil je natuurlijk niet. Een stijlvol interieur van je kantoor kan veel creativiteit stimuleren en dus ook heel inspiratievol zijn. Decoreer je werkkamer in een stijl die jij inspirerend vindt. Hang leuke dingen aan de muur, een collage aan schilderijen, posters of verschillende spiegeltjes bijvoorbeeld. Een klok is niet alleen makkelijk om de tijd af te kunnen lezen, maar het is ook nog eens een stijlvolle accessoire. Daarnaast is het hebben van voldoende licht ook goed voor je productiviteit. Je kan verschillende leuke lampen in je kantoor plaatsen om het binnen licht te maken als het buiten donker wordt.

Planten

Maak je werkruimte gezellig met planten! Ga je voor rust en regelmaat met een grote statement plant of creëer je een urban jungle? Het plaatsen van kantoorplanten in je ruimte zorgt voor luchtzuivering en het geeft ook nog eens een leuke sfeer, een win-win situatie. Als voorbeeld kan je een mooie grote Strelitzia plaatsen. Zet hem in een mooie pot en hij zal de show stelen. Voor de urban jungle stijl, zet je meerdere kleine planten door je hele kantoor neer. Hier kan je ook hangplanten aan toevoegen. Zo zit je letterlijk helemaal tussen al het groen. Wel is het handig om je planten op plekken neer te zetten waar ze graag staan. Zet dus een schaduwplant op een plekje zonder direct zonlicht en plaats een plantje die van veel zon houdt dichtbij het raam. Met het inrichten van je kantoor kan je echt alle kanten op!