Dit zijn de voordelen van zwemmen

Wist je dat zwemmen super gezond voor je is? Je traint hier namelijk je hele lichaam mee. En het is ontzettend goed voor je conditie. Dus ben je niet zo van het sporten in de sportschool, maar wil je wel gezond bezig zijn? Dan is zwemmen een heel goed alternatief! Trek je badpak of zwembroek aan, pak je badlaken en op naar het zwembad! In dit artikel lees je alle voordelen die zwemmen met zich meebrengt.

Gezondheidsboost

Zwemmen is niet alleen goed voor je lichaam en conditie, maar het is ook heel goed voor je gemoedstoestand. Het werkt namelijk heel ontspannen. Net zo ontspannen als op je strandlaken liggen zonnen? Nou, bijna wel! Alleen ben je met zwemmen veel gezonder bezig. Omdat het water je lichaam lichter laat aanvoelen, komt je hart tot rust. Dit vermindert stress en negativiteit. Ook verbetert het je slaappatroon. Tijdens een inspanning komen namelijk hormonen vrij die je ‘s avonds een betere nachtrust geven. Dus dit is veel beter dan dutjes doen op je badlaken en ‘s nachts daardoor niet meer kunnen slapen.

Het versterkt heel veel

Naast dat het je gezondheid een boost geeft, zorgt zwemmen ook dat je lichaam meer conditie krijgt en je sterker wordt. Het versterkt ten eerste je spieren. Zwemmen is een conditietraining, maar wist je dat het ook een krachttraining is. Dat is nog eens wat anders dan met je strandlaken om je heen gewikkeld pootje baden bij het buitenzwembad. En zwemmen versterkt je botten en je longcapaciteit. Hoe vaker je gaat sporten, hoe groter je longinhoud wordt. Zelfs na één keer per week zwemmen zul je al snel merken dat je minder snel buiten adem bent na bijvoorbeeld traplopen.

Het is natuurlijk ook heel fijn om gewoon een middag op je badlaken op het grasveld bij een buitenzwembad te liggen. Je kunt zwemmen natuurlijk ook combineren met chillen op je strandlaken!