Dit zijn de leukste kunstkerstbomen voor jouw gezin

Echte kerstbomen zijn natuurlijk heel fijn, maar heb je er ook wel eens nagedacht om naar kunstkerstbomen te kijken? Een neppe kerstboom is ook een goede optie: het is namelijk makkelijk in elkaar te zetten en op te ruimen en het is ook nog eens goed voor het milieu! Daarnaast zijn er ook verschillende soorten kunstkerstbomen, zoals de Black Box Trees bijvoorbeeld. Lees verder nog meer over welke soorten er zijn, zodat jij de juiste kan vinden voor jouw gezin.

Optie 1: kunstkerstbomen met verlichting

Heb je net zoals vele andere mensen een ontzettende hekel aan het zelf verdelen van kerstlampjes in je boom? Je kunt dan kiezen om een kunstkerstboom te nemen die al lampjes heeft! Zulke soorten bomen kan je in weinig tijd in elkaar zetten, omdat je niet alle takken los in de stam hoeft te steken. Kunstkerstbomen die al verlichting hebben bestaan vaak uit weinig delen (twee, drie of vier, afhankelijk van de lengte), dus je kunt het makkelijk opzetten en uit elkaar halen.

Bovendien kan je de sterkte van de lampjes verstellen, dus je kan zo makkelijk de perfecte sfeer creëren met de verlichting. Wil je weinig tijd en moeite stoppen in het opzetten van je kerstboom? Kies dan voor eentje met verlichting. Een klein minpuntje van vaste verlichting is wel dat dit vaak niet vervangbaar is. Als een lampje stuk gaat, dan gaat het ook niet meer aan. Daarnaast zijn kunstbomen met verlichting een stuk duurder dan nep kerstbomen zonder verlichting.

Optie 2: kunstkerstbomen zonder verlichting

Je kunt natuurlijk ook gewoon een neppe kerstboom aanschaffen zonder verlichting. Er zijn verschillende soorten nep kerstbomen qua kleur, lengte en formaat. Afhankelijk van jouw voorkeuren kun je de beste kerstboom kiezen voor jou. Dit hangt natuurlijk ook af van jouw budget. Over het algemeen zijn goedkopere uitvoering van kunstkerstbomen gemaakt van pvc materialen. Dit geeft een natuurlijker uitstraling aan de takken.