Dit zijn de beste printers

Dit zijn de beste printers

Printers zijn apparaten die het mogelijk maken om digitale documenten of afbeeldingen vanaf een extern apparaat af te drukken op papier. Dit externe apparaat kan een computer, digitale camera, telefoon of een scanner zijn. Een printer werkt op cartridges waar inkt in zit.

Wanneer er door een extern apparaat een opdracht gegeven wordt aan de om af te drukken, zorgt de printer ervoor dat er op het juiste moment en de juiste plek inkt op het papier terecht komt. Zo ontstaat er een patroon

Één van de meest bekende printermerken op de markt, is Xerox printer.

Xerox

Het Amerikaanse merk Xerox staat bekend om zijn vele printers en kopieermachines. Het bedrijf is oorspronkelijk opgericht in 1906 onder de naam Haloid, maar werd later overgekocht en veranderde in Xerox Coorperations. Het eerste fotokopieerapparaat van Xerox kwam in 1959 op de markt. Deze uitvinding was bedoeld voor het afdrukken op normaal papier. Dit zorgde voor een enorme stijging in populariteit voor het merk.

Het doel van Xerox is om te blijven innoveren en groeien. Zij doen dit door veel onderzoek te doen, regelmatig samen te werken met andere bedrijven en betrouwbare producten uit te brengen.

De diverse soorten printers

Er bestaan vele diverse soorten printers. Deze soorten kunnen allemaal onderverdeeld worden in twee categorieën, namelijk de inkjetprinters en de laserprinters.

Inkjetprinters werken op inkt. Deze printers kunnen worden gebruikt door er cartridges met inkt in te stoppen die vervangen kunnen worden wanneer ze leeg zijn. De inkjetprinters kunnen documenten en afbeeldingen afdrukken in zeer hoge kwaliteit door inkt op het papier te druppelen.

De laserprinter werkt op toners. Afbeeldingen of tekst worden geprojecteerd op het papier en er is geen inkt voor nodig. In vergelijking is een laserprinter goedkoper en duurzamer dan de inkjetprinter, aangezien de patronen van de toners een stuk groter zijn. Printen met een laserprinter gaat ook veel sneller dan printen met een inkjetprinter.